torsdag 8. oktober 2015

Platen støpt

Det går fremover med bygging av anneks ved den lille hytta mi. Jeg har ikke fått tid til å være så mye her oppe på fjellet i høst siden jeg har vært mest opptatt med å gå på tur. De som følger turbloggen min har nok fått med seg det :-)

Hytta med arbeidsfolk i sving
Status på byggingen nå er at:

  • Byggeløyve er fått fra Årdal kommune
  • Kontrakt om leveranse og oppsett er underskrevet med Familiehytta
  • Olav Hæreid har gjort grunnarbeidene
  • Årdal Rør og Sanitær har lagt rør i grunnen 
Forrige helg var det jobbehelg både for meg og mine venner som bygger hytte på nabotomten.


Oversiktsbilde av hytta mi og plata til Leslie og Grethe foran
Vi samkjører leverandører og arbeider og siste uken hadde Lokreim bygg og betong støpt platen til hytta til Leslie og Grethe. Lørdag startet de så arbeidet med platen til annekset mitt.

Plata til hytta til Leslie og Grethe
Grethe og Leslie skal bygge modellen Rondablikk Pluss som er en betydelig større hytte enn min. Den leveres nøkkelferdig av Familiehytta. De skal også ha innlagt vann og vannklosett noe som nå er mulig i dette området så lenge du får lagt ned rensetank og tett tank. Mulig jeg også gjør dette på sikt, men inntil videre synes jeg mitt opplegg fungerer helt greit.

Plast lagt over platen
Fredag blåste det stiv kuling på fjellet. Hadde ikke vinden løyet så hadde det nok ikke så lett å få dekket den nystøpte platen med plast. Lørdag gikk dette heldigvis greit. Platen skal dekkes med plast slik at ikke vann trenger nedi mellom og sprenger ut platen på siden når frosten kommer.

Platen til annekset mitt klart for støping
På begge platene er det benyttet Sundolitt L-elementer der man kan støpe både plate og ringmur i ett. Jeg valgte 35 cm høye elementer siden det også er benyttet på hytta mi. Grethe og Leslie valgte 45 cm elementer til sin hytte. Jeg fikset selv oppstikkene til rørene som Årdal rør og sanitær hadde lagt ned slik at arbeiderne fra Lokraim bygg og betong kunne gjøre seg helt ferdige.  Det ble også lagt ned radonduk i platen til annekset. Dette her jeg ikke i plate til hytta da det ikke var krav om dette når den ble bygget. Jeg har målt radon en gang og da var det nesten ikke noe, så det går nok bra :-)
Det blir en veldig fin og lun krok mellom hytta og annekset. Bare det er grunn nok til å glede seg til det kommer opp.

Nydelige høstfarger i lyngen ved Mannsbergi rett bak hytta
Søndag ble det også tid til en tur for å nyte høstfargene. 
Denne uken har de støpt platen til annekset mitt i sludd og snø. Heldigvis ser bra ut til helgen og da drar jeg opp for å dekke platen med plast før vinteren. Videre bygging blir det nok ikke nå før i juni neste år når snøen forhåpentligvis har smeltet. Gleder meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar