søndag 4. mai 2014

Påskeferie

Nå er det allerede gått en tid siden vi hadde påskeferie på hytta. Tiden går så fort nå om våren når været er fint. Vi har siden påske hatt sommervarme her hjemme og det har vært deilig :-)

Jeg og lillesøster Nathalia kjørte til fjells tirsdag den den 15. april. Vi kom opp til masse snø rundt hytta og sol. Mens jeg gikk flere turer for å tømme bilen akte lillesøster og etterpå ble det pølsegrilling i bålpanna.

 

Jeg har brukt bonuspengene fra jobben til å kjøpe meg Randonée-utstyr.  Randonnée betyr visst utflukt på fransk og er ikke noe annet enn at man går opp bakkene og kjører nedi gjen. Dette er jo det vi i alle fall som er oppvokst med ski på vestlandet, alltid har gjort med varierende grad av egnet skiutstyr. Så det nye nå er vel egentlig at utstyret man kan få kjøpt er mer tilpasset denne skiformen.

 

Randoneeski er brede, lett og kortere enn vanlige alpinski. Det gir god flyt og svingbarhet når du suser vertikalt nedover. Det vil si at jeg som ikke en gang kan kjøre alpint, i liten grad suser ned bratte bakke, men prøver en krysning mellom sving og plog :-)

Bindingene har en kjøremodus der hælen er fastlåst som i en alpinbinding og gåmodus der hælen er frikoplet mens skotuppen sitter fast. I tillegg kan man vippe frem noen "klosser" slik at man kan ha skoen mer horisontal selv i bratte oppoverbakker. Skoene er lette og bevegelige i gåmodus, men kan strammes til og stives av slik at de blir som en alpinsko når man skal nedover. I tillegg har man skifeller limt under skiene når man går oppover. Dette er som et gulvteppe som gjør at man har godt feste. Skifellene tas av før nedkjøring.

Onsdag ettermiddag kom de første påskegjestene, min andre søster Beate med samboer Ole-Jakob og Gordon setteren Canis. Nathalia likte seg godt på skitur med trekkhund :-)

 

Torsdag formiddag kom ende flere påskegjester. Lene, Glenn og Glenns datter Maria ville heldigvis være med å feire påsken på hytta med oss :-)

Som alltid i påsken ble det også i år gravd snøhule i skavlen bak hytta. I år var denne høyere enn noen gang og det var godt vi hadde noen sterke menn som hjalp til med gravingen. På kvelden ble det som vanlig god middag etterfulgt av brettspill.

 

Beate, Ole-Jacob, Lene og Glenn har alle Randonée ski og de hadde svært lyst til å prøve seg på en 2000-meterstopp. Uranostind var den utvalgte og da måtte de med beltebil inn til Tyinholmen eller Eidsbugarden. De prøvde først fredag i strålende sol, men kom for sent til beltebilen og kom slunken tilbake. Det ble heller en kortere skitur bak hytta mot Søre Knipen.

Etter skituren ble det afterski med grilling og soling på nylagede benker ved snøhulen. Den nye favorittretten var grillede raspeballer med marshmallows :-)

Lørdag var det litt lettskyet, men da kom de fire som skulle på topptur seg avgårde tidsnok. De fikk en fin tur, men det ble for langt å gå til toppen av Uranostind, så det må bli en annen gang.

 

Søndag gikk vi alle en fin tur mot Sletterustvatn. Og som alltid er nedkjøringen med Hurrungane i bakgrunnen en drøm.

Takk til gjestene for en fin påske med nydelig være og føre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar