søndag 22. september 2013

Høstfarger i regn

Nå er høsten kommet både på fjellet og i lavlandet. Denne helgen har jeg ligget langflat i med feber og rennende nese og det er vel tvilsomt om jeg klarer å komme meg på jobb på mandag. Slik er høsten :-(
Forrige helg derimot var formen på topp og det ble høsttur til hytta sammen med Zappa og en kollega, Randi.
  
Været var ikke det beste og det regnet mer eller mindre hele helgen. De sterke høstfargende på lyngen gir likevel glød til lyset så man skulle tro at solen var like om hjørnet.
Randi er en habil løper (mye yngre og sprekere enn jeg), så lørdagen satset vi på løpetur ut til 1000meteren.
  
Det var så flotte høstfarger at turen var en fryd. Jeg snudde likevel noen kilometer fra målet, mens Randi løp helt ut og tilbake. Vi talte ikke kilometerne nøyaktig, men det ble en god treningstur for min del :-)
 
Zappa var selvsagt hjemme under løpeturen. Han er blitt en kosehund mer enn en turhund nå. Søndag fikk han være med på en kort tur til Mannsbergvatnet. Vi tok med oss noen plastposer og fikk plukket krekebær / krekling til dette årets "medisin". Se oppskriften her: http://byggehytte.blogspot.no/2012/10/hyttedram_24.html
 
 Det var ikke lange turen vi gikk, men Zappa ville tydeligvis helst hjem. Han gikk løs, men prøvde likevel å dra med "mor" med.  Etter ryddig av hytta ble det en grei hjemtur med lite trafikk :-)

Zappa har ikke vært helt i form siden i vår. Har vekselvis vært plaget med halting på venstre forfot og ikke hatt så god apetitt. Vi har vært flere ganger til dyrlege og har tatt røntgen av hele hunden. Han har fått påvist forkalkninger i rygg og skuldre og det kan være årsaken. Han har gått på smertestillende og betennelsesdempende uten forbedring.
Sist torsdag ble han fryktelig dårlig å bare lå på gulvet og skalv i smerter. Jeg ble veldig redd, men heldigvis kviknet han til fredag etter å ha fått antibiotika av dyrlege. Var visst en kraftig urinveisinfeksjon som gav store smerter. Nå blir det ny kontroll etter den kuren, og så får vi se. Jeg får kose meg med han så lenge han er en glad hund  :-)

2 kommentarer:

 1. Herlig, fine bilder. Hva er 1000 meteren?

  K

  SvarSlett
 2. Takk!
  1000 meteren kalles den den gamle vegen mellom Øvre Årdal og Tyin som svinger seg med 42 svinger opp Heirsnosi til 1000 meter over havet. Dette er egentlig en anleggsvei mellom Tyin og Årdal som sto ferdig i 1920. Fra hytta seg jeg veien på andre siden av Torolmen, videre forbi Sletterust og som en smal strek i fjellsiden utover mot Heirsnosi. Ler mer på turbloggen min: http://turminner.blogspot.no/2010/08/1000-meteren.html
  Ha en fortstatt fin høst :-)
  - Vibeke

  SvarSlett