lørdag 22. juni 2013

Litt av hvert

Det har vært stille fra meg her inn nå en stund og det betyr at hytta har stått ensom på fjellet. Ikke det at jeg ikke kunne tenke meg en tur opp, men det har vært mye annet som skjer :-)

Først så får dere få en oppdatering av kåringen av Norges drømmehytte 2013. De som har fulgt med vet at hytta mi var nominert blant de 10 i finalen. Mange var veldig flinke å bidro med sin stemme, men det ble dessverre kun hederlig omtale og ingen pallplass.
Gøy at hytta som gikk av med seieren var en knøttliten selvbygget hytte på 15 kvadratmeter i Fyresdal. Gratulerer!  Gunhild Momrak har selv bygget hytta i 1994, etter å ha gått to laftekurs. Materialene ble fraktet opp med helikopter og resten av innredningen bar hun selv opp i omtrent 40 etapper samme høst. Les mer i Hytteliv: http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article844322.ece

Så har det kommet en ny bok med turer i Jotunheimen skrevet av Frank Ivar Hansen. Selv om Frank Ivar er både forfatter og naturfotograf er det jeg som har tatt forsidebildet på boka. Det er fra en tur i fjor sommer til Store Soleibotntind (http://turminner.blogspot.no/2012/07/store-soleitind-soleibotntind-2083-moh.html), og motivet er de gode naboene mine, Benedicte, Kjetil og Bernard.

 

Må si jeg er kjempestolt :-)  Jeg er verken naturfotograf eller forfatter, men bare en alminnelig hytte- og turblogger med et kompaktkamera, Olympus XZ-1, som er med meg alle steder. Det var gjennom turbloggen min Frank Ivar fant noen bilder han likte og lurte på om jeg ville ha de i boken. Det ville jeg, og det er flere bilder inne i boka som jeg også har tatt.

Boka guider deg til 50 av de flotteste turene som Jotunheimen kan by på, fra velkjente Besseggen i øst og populære Galdhøpiggen i nord, til mindre kjente, men vel så spektakulære toppturer i vestlige Jotunheimen.Her er turer for alle med varierende vanskelighetsgrad, fra noen svært luftige og utfordrende toppturer til mer familievennlige turer. De fleste turene er dagsturer til en topp, men boka har også forslag til grotteturer, breturer og hytte-til-hytteturer over flere dager. Les mer om boka her:
http://www.vigmostadbjorke.no/?isbn=978-82-419-0914-6

Jeg er for tiden opptatt med å hjelpe min sønn Erlend, med oppussing av sin første egne leilighet. Det å få ungene inn på boligmarkedet er vel snart en større milepæl enn at de er ferdig å studere og har fått seg jobb. Nå har han i allefall klart alt dette og i tillegg er han veldig handy og flink med interiør :-) I morgen skal vi legge gulv og det blir vel kjøkkenmontering neste helg.  Hytta får nok vente enda noen uker.

Jeg har også klart å ta litt ferie og har siste ukene hatt med min mor på en herlig 10 dagers rundtur i Italia - Roma, Cinque Terre, Lucca. Her er noen bilder som smakebiter :-)
   
Roma  :-)

 
  
Cinque Terre Består av byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.
Les mer: : http://no.wikipedia.org/wiki/Cinque_Terre
  
 Lucca i Toscana

Nå gleder jeg meg veldig til å motta den nye turboka fra forlaget og planlegge sommeren på hytta og i Jotunheimen ellers. Fortsatt god sommer!

1 kommentar:

  1. Så moro å se egne bilder i en bok! Også på selveste forsiden da! Kjempegøy!
    God sommer på hytta!

    Gry K

    SvarSlett