mandag 1. april 2013

Drømmepåske :-)

Når jeg ser på "fjasboka" så har de aller fleste i år hatt en drømmepåske i år. Det florerer med fantastisk bilder av smilende mennesker, blå himmel og snø. I påsken er det folk i de allerfleste hyttene også på Sletterust/ Mannsberg. Parkeringsplassene er fulle med biler og snøskuterne går i skytteltrafikk med folk og pakkenelliker. Lyden av snøskutere på fjellet i påsken synes jeg har samme sjarm som lyd av småbåter på fjorden om sommeren hjemme :-)
 
Onsdag kom jeg og lillesøster Nathalia fra Sudndalen og hadde handlet masse mat på veien. Nathalia og Zappa er bestevenner og ligger ofte å slapper av sammen på gulvet foren ovnen.
De andre påskegjestene mine kom sent avgårde fra Bergen. Leslie hadde tjuvstartet og vært en uke i Alpene og kom nesten på direkten til fjells sammen med Grethe, Frida og Robert William.  Frida fylte 10 år skjærtorsdag og vi startet ferien med pakker og feiring av dagen :-)
 
Temperaturen ute holdt seg rundet minus 7 og det var litt trekk. Selv om det var hardt og isete enkelte steder ble det noen flotte skiturer i området. De lange turene ble det nok ikke denne påsken, men det tar vi igjen en annen gang.
 
 Om ettermiddagen var det vindstille i solkroken på hytta og man kunne fint sitte ute til solen gikk ned  ca kl. 19. Ungene koste seg og lekte ute, bygget snøhule og akte.
 
Fredag gikk vi en litt lenger skitur på Sletterustsiden og hadde lunsj på favorittplassen min i "hola". 
 
 Ungene gikk hele veien uten problemer og ned igjen var de og Zappa de raskeste ned bakkene. Siste stykket hjem på flaten og oppover byttet ungene på å få drahjelp av Zappa.
 
 Lørdag var det barneskirenn ved Damvokterboligen og vi stilte med tre deltakere som alle hadde en god porsjon konkurranseinstinkt. Alle kom fornøyd i mål og alle var vinnere :-)
 
Selv en drømmepåske har en ende og vi valgte å dra hjemover søndag ettermiddag. Vi hadde en liten formiddagstur på ski før pakking og rydding av hytta. Det skyet til utover dagen, og når vi drog så snødde det og blåste ca 10 m/s.
Det var heldigvis ikke noe kø hjemover, men det snødde kraftig fra Voss og helt hjem så vi brukte noe lenger tid enn normalt.
Det er deilig med en dag hjemme før hverdagen starter. Selv om det lå godt med snø om morgenen smeltet det raskt i solen. Ungene i nabolaget og Nathalia koste deg storveis med å leke med Zappa i vårsolen.
Nå håper jeg bare at det kommer litt mer snø i fjellet slik at skisessongen kan vare en måned eller to til.  Gleder meg allerede til neste tur til hytta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar