mandag 11. februar 2013

Fastelavenshelg

Det måtte bare bli en tur til hytta siste helg. Yr hadde lang tid i forveien lovet sol og lite vind. Det var likevel ikke så lett å få noen med seg på snarvisitt en helg midt i februar. Heldigvis ble lillesøster Nathalia og Zappa med :-)
Jeg er så heldig å ha en halvsøster som nesten er 40 år yngre enn meg og vi to koser oss masse sammen.
På veien opp fredag hørte vi lydbok i bilen - Pym Pettersom mislykka familie, falt i smak for både store og små.
Det var ca 20 minusgrader, vindstille og en nydelig stjernehimmel når vi ankom hytta. SMS-en hadde blitt mottatt og ovnene var skrudd på. Med fyr i peis og ovn samt elektriske varmelaken i sengene, var det ikke kaldt å krype til køys.
 
Lørdag var det akkurat så mye sol som Yr hadde lovt oss, men hakket kaldere. Fortsatt 20 minus og med litt trekk. Det er rikelig med snø for å lage snøhule langs hytta og supert skiføre.
På høyfjellet trenger man ikke oppkjørte skiløyper. Snøen pakker seg til et hardt lag og oppå er det godt med myk pudder til styring og som tar av for fallet. Bakker til å renne i er det rikelig av på alle kanter :-)
 
Det ble ikke de lange skiturene siden det kom enda litt mer vind. 20 minus og 4-6 m/s med vind biter godt i kinnene selv om solen skinner. Heldigvis er det nok av ting å ta seg av inne. Vi spilte spill, bakte fastelavensboller, strikket, heklet og lagde morsdagskort til Nathalie sin mor.
 
 Søndag var det litt mildere, men fortsatt vind og solen var delvis borte bak et lett skylag. Det ble en tur på ski og litt renning i bakkene før vi satte kursen hjem forholdsvis tidlig. Vi tok et stopp på Voss for lufting av Zappa og pizzabuffet til middag på Stasjonen kafe. Det var lurt for når vi passerte Dale traff vi køen inn mot Bergen. Det ble minst en ekstra time i kø hjem og litt lenge i bilen. Neste gang bør vi satse på å ha minst en ekstra fridag.

3 kommentarer:

 1. Med det været, flotte skiforhold og de hvetebollene så tror jeg på at dere koste dere :).
  Håper vi er like heldige når vi skal låne hytta om to ukers tid :). Magnus

  SvarSlett
 2. Heldige lillesøster som fikk være med på hyttetur! Ser jo helt supert ut. Godt å ha en ekstra dag på hytta for det er liksom samme pakking og ordning om man bare skal overnatte en natt og ikke tre synes jeg.

  Her er det nedtelling til vinterferien.

  Gry K

  SvarSlett
 3. Vi hadde en flott fastelavnshelg i Trøndelag også! Godt å ha "Ring hytta varm"-abonnement når det er 20 minus, ja! Skjønner at dere koste dere, og at en fridag til ikke hadde vært å forakte! :))

  SvarSlett