søndag 20. januar 2013

Bikkjekald hundehelg

Endelig kom en ledig helg for å ta turen til fjells. Jeg var på fjellet i julen, men da på min søster sin hytte Plutseli i Sundndalen. Det var en skikkelig eventyrjul og veldig koselig :-)
Har likevel litt dårlig samvittighet for at ikke hytta mi har fått besøk på en stund. Nå hadde til og med hytta gått skikkelig sur og sluttet å svare på SMS om hva temperaturen er der oppe. Jeg skjønte at dette betydde at jeg nok ikke kunne forvente at hytta heller ville skru på noen ovner når jeg sendte SMS med kode for det. Siden området i forrige uke stort sett i følge yr og ulike værstasjoner i nærheten, hadde hatt temperaturer mellom -15 og - 25 og meldingene for helgen var likedan, turde jeg ikke dra opp fredag kveld.
 
Lørdag morgen pakket jeg Zappa og en lånehund, Minsten, i bilen og dro til fjells i nydelig vintervær. Det var sol når vi kom frem og plussgrader i solkroken foran døren. Jeg måtte ta et par spatak for å åpne døra til hytta og der inne var der bikkjekalt. Nesten  -10 grader er rimelig kaldt inne i hytta.
 
 Minsten er en Labradudel, egentlig krysning mellom puddel og labrador, men jeg synes han ser ut som blanding av sau og ulv. Grei hund er han i alle fall :-) Han og Zappa kose seg storveis ute men jeg fyrte i peisen og ovnen, satt på elektriske over og varmekabler.
 
 Fargene ved solnedgang var utrolig flotte og vanskelig å fange på bildene. Heller ikke så lett å fange to hunder som løper og lekesloss i snøen, men har gjort et forsøk.
 Det ble snart klart at jeg måtte konsentrere meg om å få varme i bad og stue. Vi fikk sove sammen vi tre i stuen. Varmekabler på badet ville ta få lag tid å få opp varmen der, men badstuovnen gjorde susen når døren til badet sto åpen. Dyne og pute ble også varmet i badstuen.
 
Hundene roet seg også inne foran peisen og vi sov godt hele natten. Til klokken nesten var 6 for da fant Zappa ut at nå var det tid for å leke :-)
Det var skyet og snødde lett denne søndagsmorgenen og temperaturen var bare 10 minus. Det blåste litt så det var likevel rimelig kaldt. Det ble ikke så lange skiturene denne helgen. For å hindre at hytta skaper seg flere ganger ble det litt ordning, vasking og støvsuging i stedet. Selve det tekniske med å fikse SMS-greien var raskt. Bara å ta dingsen, som blinket med GSM-lyset, ut av stikkontakten og sette den inn igjen. Da lyste GSM-lyset fint og alt virket. Fikk umiddelbart en SMS som kvittering :-)
 
Like før vi skulle kjøre hjem klarnet det opp og ble nydelig solskinn. Tok bilder av Bøttejuvet med is på vatnet i forgrunnen - majestetisk som alltid. På Voss hadde vi oss et luftestopp og der var det -15 grader, men vindstille og flott. Jeg tok bilder, mens Zappa tok seg av å holde Minsten i bånd.
Gleder meg til neste tur til fjells og håper det da er litt varmere inne hytta når jeg kommer. Har latt det stå på litt varme på badet nå også.

5 kommentarer:

 1. Så koselige bilder! Deilig å få kommet seg på hytta og sjekka status, så er nok alt i orden til neste gang du kommer opp.

  SvarSlett
 2. Åååå, synes jeg kjenner kulden da du åpna døra til hytta...! Vi var på hytta forrige helg, og da var det 6 blå inne. Vi har (heldigvis, kan jeg si nå!) ei lita hytte, så etter ett par timer med vedfyring og gassovn, fikk vi tempen opp på over 20 pluss. Sengetøyet holdt seg bra - ingen fukt.

  Vi skal skaffe oss parafinovn og Ring hytta varm-abonnement. Håper å finne gode tilbud på hyttemessa på Lillestrøm i mars.

  Håper du kommer til ei varmere hytte neste gang! :)

  SvarSlett
 3. Stilig med en furten hytte som nekter å svare på SMSene dine :-) Mer love må til! Flotte bilder og beskrivelser. En bok om hytten og området rundt burde du vurdere!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer! Alltid veeeldig koselig.
  Ja, neste gang får jeg håpe det er litt varmere når jeg kommer opp inne og at hytta ikke er fult så furten :-)
  6 minus er nesten like ille som 10. Gassovn hjelper nok på og lita hytte er nok en fordel. Den er ikke så stor mi heller og har heldigvis ikke høy takhøyde. Har noen venner med strømløs hytte på Ål som om har en slik parafnovn som de setter på med SMS. Det fungerer viss veldig bra. Når man først er blitt vant til å komme til hytta med plussgrader inne, så vil man ikke bytte tilbake.
  Bloggen er en slags "hyttebok" og jeg tror den blir værende i dette formtatet på det store internettet :-)

  SvarSlett
 5. For en hytteidyll! Helt misunnelig, har sååå lyst på egen hytte:) Må legge meg til som følger:))

  Hundene storkoser seg iallefall:)))

  SvarSlett