torsdag 6. desember 2012

Brrr...kulden kommer

Med meldinger om sol og kalt vær med modarat vind, satte vi kursen mot hytta forrige helg. Det snødde når vi forlot Bergen, men før vi kom til Viss var det helt bart.
Det var bekmørkt og måneskinn når vi kom opp fredag og ca - 12. Selv om to ovner på 1000W hadde stått på siden tidlig morgen, var det ganske kaldt inne. Det ble derfor fyrt kraftig både i ovn og peis. I tillegg ble elektriske varmelaken lagt i sengene. Neste gang skal jeg ha ovnene på minst et døgn før ankomst.
 
Lørdag morgen var det nydelig sol og måneskinn samtidig :-) Det var ca 15 minus og litt trekk i luften. det ble en liten skitur selv om det var ganske kaldt.
 
Zappe fikk på seg både frakk og sokker og koste seg veldig i snøen. Det er greit å gå på ski selv om det stiker opp lyng og stein enkelte steder. Snøen er lagt seg i fonner, groper og søkk og flatet landskapet ut. Antenna på Søre Knipen var hvit av is, men vi gikk ikke opp på toppen denne gangen.


 Tenperaturen sank i løpet av helgen ned i minus 20 grader. Hytta tåler kuden godt der den ligger oppunder Mannsbergi og skinner som en juvel i vintersolen :-)
Verre var det med Thomas sin hyttebil. Den nektet å starte i kunden. Til slutt måtte Falken komme å ta oss alle med ned til Lærdal, der ble vi tint opp. Det ble leiebil for to og firbente hjem til Bergen. Hyttebilen startet først etter et døgn. Det på tross av at den hadde nyskftet olje og vinterdiesel fylt på Voss. Var visst noe med automatkassen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar