onsdag 1. august 2012

Tur med overnatting på Olavsbu

Søndag den 29. juli var yr.no vennligsinnede og meldte et par dager med fint vært og sol. Vi pakket derfor sekkene og kjørte inn til Eidsbugarden, ca en times tur fra hytta, for å ta turen inn i hjertet av Jotunheimen.
 
Eidsbugarden er et idyllisk sted og dette treet tror jeg må ha overlevd Vinjerock som var der helgen før.
  
Vi gikk mye av turen inn til Olavsbu på snø og jeg savnet virkelig gamasjer. Men hva gjør det vel om man er våt på beina, når solen skinner og man går blant vakre høye tinder.
  
Thomas gikk en (lang) omvei for å prøve seg på  Mjølkedalstind ( 2137 moh). Jeg og Zappa synes det ble nok tur uten de ekstra høydemeterene. Thomas nådde heller ikke helt til topps.
 
Olavsbu er en populær selvbetjent Turistforeningshytte og det var ca 30 der den natten vi overnattet. Vi fikk likevel et flott hunderom helt for oss selv siden er ikke var flere hunder. Zappa var ganske fornøyd med det også, så slapp han å ligge inne i buret.
Det var ny luksus å sove på turistforeningshytte for oss to-beinte også. Jeg har gått til anskaffelse av helt sengesett i sandvasket silke. Veier bare 500 gram og er mye bedre å sove i enn den lakenposen som vi tidligere viklet oss inn i på hyttene om natta :-)
Mer om turen finnes på turbloggen: http://turminner.blogspot.no/2012/07/eidsbugardenfondsbu-olavsbu.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar