tirsdag 7. august 2012

Sommer turer

Siden helgen har det blitt mest turer på oss. Fredagen var vi vi til Hødntinden eller Horntind. En fin og lett utsiktstopp i Vang. Turen starter ved veien like etter Tyin Panorama på vei mot Eidsbugarden.
Det var en dag med gråvær og utsikter til regn. Vi fikk likevel nyte utsikten før regnet plasket ned. 
Mer om denne turen finner du her:
 
Det ble så litt hyttefiksing lørdag før været igjen så ut til å bli passende for en litt lengre tur. Vi pakket sekkene for overnatting på Skogadalsbøen og kjørte søndag morgen via Øvre Årdal ti Utladalen og parkerte bilen på Hjelle.
Det å gå opp eller ned hele Utladalen er den flotteste turen jeg vet om. Vi gikk i 2007 også deler av samme strekningen, men da startet vi fra hyttetomten (før hytta kom opp). Den gang avsluttet vi med å gå over Fanaråken til Turtagrø og så tok vi bussen tilbake via Tindevegen. Dette kan du se og lese  mer av her: http://turminner.blogspot.no/2009/04/mannsberg-vettismorki-skogadalsben.html
 
Nå skulle vi bare til Skogadalsbøen en stor betjent hytte og knutepunktet i Jotunheimen. Hytta har fått nye bestyrere i år som er fra Øvre Årdal. Marit som er dotter til hyttenaboen vår, og mannen Olav Kjell.
Det regnet mens vi gikk inn Folkevegen til Vetti Turistsatsjon og der ble det rastepause og klesskift.
  
Rute til Skogadalsbøen følger sti til toppen av Vettisfossen. Her er det en utkikksrampe der man kan lene seg ut og se fossens fall helt til bunn. Fritt fall på hele 275 meter. Thomas tok seg av det å se ned. Jeg og Zappa holdt oss på klokelig avstand.

 
Vettismorki er en stølsgrend 690 meter over havet og en av de vakreste og mest trolske plassene jeg har vært noen gang. Det er vanskelig å fange stemningen på bildene. Det er varmt, frodig, fuktig med deilig lukt av gress, myr og blomster. I tillegg er det nydelig utsikt inn Stølsmaradalen til tindane i Hurrungane.
Her ligger også den koselige ubetjente DNT-hytta, Ingjerdbu.
 
Turen til Vettismorki tok ca 3 timer. Her ble det en lengre pause før vi fortsatte ca 5 timer oppover Utladalen mot Skogadalsbøen. Stadig mer av toppene i Hurrungane kom til syne mot nord.
 
Utsikten ned Utladalen med Vettismorki til venstre er upåklagelig den også. Det er varmt å være svart hund på tur i den sterke solen og han er veldig glad for hvert vann og hver snøfonn han kan legge seg i.
Mer om denne fantastiske turen og mange flere bilder finner der her: http://turminner.blogspot.no/2012/08/hjelle-skogadalsben-hjelle.html
 
På veien tilbake passerte vi Skåri og der hadde de startet med å bygge scene og laget til festivalområde til neste helg. Neste helg er det duket for den store årlige rocefestivalen i bygda - Målrock.
Det meste går foregår på Årdalstangen, men lørdag skal det være utekonsert med blant annet Susanne Sundfør på Skåra i Utladalen. Fult program får man på: www.malrock.no.
Gjett om vi gleder oss :-)

1 kommentar:

  1. Fy søren, dere er skikkelig spreke! Ser ut som dere har hatt en variert og fin tur. Heldig bikkje som får være med mye på tur da :)

    Hilsen Gry K

    SvarSlett