fredag 27. juli 2012

Sommerferie på hytta

Da har vi kommet oss på etterlengtet sommerferie på hytta. Vi har ikke vært på hytta siden i pinsen og da var det fortsatt skiføre.  Nå i sommer har vi planer som vanlig, vekselvis tur og prosjekter. I fjor sommerferie var vi enig om at det kun var en ting som ikke var perfekt ,og det var at vi hadde for lite besøk. Denne ferien har derfor startet svært godt med flere besøk allerede den første uken :-)
 
Vi reiste opp lørdag den 21 juli i gråvær og lett regn. Søndag ble det en liten tur til andre siden av vannet for å ta de store snøfonnene i nærmer øyesyn. En snørik vinter på vestlandet setter fortsatt spor i fjellet.
22. juli minnes vi tragedien som skjedde for ett år siden og det triste været passet egentlig godt til minnekonserten på radioen.  TV har vi ikke på hytta og det mener jeg vi heller ikke har bruk for :-)
 
Mandag ble det en tur til Byggmakker Andersen i Øvre med henger og lang handleliste. Først gikk vi i gang med ny garderobe i gangen. Brukte rester av villmarkspanel og lagde benk og hylle. Måtte skynte oss å bli ferdige siden Benedicte, Kjetil, Brita, Bernard og Ask (Irsk Setter) skulle komme på besøk.
Heldigvis ble været stadig bedre og tirsdag satte vi alle kursen over Tindevegen mot Turtagrø for å gå på den første 2000 metertoppen denne sommeren. Det ble Store Soleitind som rager 2083 meter over havet og selv jeg kom helt til topps :-)
  
Blogg om turen til Store Soleitind finnes på turminner: http://turminner.blogspot.no/2012/07/store-soleitind-soleibotntind-2083-moh.html
Onsdag ble det nok en tur med hele gjengen inn Utladalen til den mektige Vettisfossen med fritt fall på hele 275m. Også den har fått en bloggpost på turminner: http://turminner.blogspot.no/2012/07/utladalen-og-vettisfossen.html
 
Onsdag kveld kom nye gjester, Grethe, Leslie, Frida og Robert William tok en tur innom på vei hjem fra ferie. Torsdag gikk vi en tur mot Mannsbergvatnet like nord for hytta. Ungene var kjempeflinke å går og synes det var veldig gøy å leke med Zappa.

 
Thomas hadde seg en joggetur mens vi var på tur og hadde snekret nytt utebord til vi kom tilbake. Det mangler bare en liten plankebit før det er helt helt ferdig.

Takker alle for besøk og håper de snart kommer tilbake!

1 kommentar:

  1. Ser ut som dere har hatt noen fine toppturer! Koselig med hyttebesøk, men jammen er besøkende heldige som får komme til så fin hytte med fantastisk beliggenhet!

    Fortsatt god hyttesommer!

    Hilsen Gry K

    SvarSlett