søndag 8. april 2012

Påske 2012 - del 3

 Skjærtorsdag var det snøvær og dårlig sikt. Det ble en tur rundt vannet Torolmen. Vi var innom hytta til Norsk Folkehelp og drakk kaffe, før vi gikk langs Mannsberget tilbake til hytta. Fjelluft, ski, en tur i badstua og en god middag gjorde sitt til at det ble tidlig kveld på hytta.
 
 Langfredag var det atter påskevær med minus 8 grader, nesten vindstille og strålende sol. Jeg, Thomas og påskegjestene våre, Lene og Glenn, gikk bratt opp fra hytta mot Mannsbergvatnet. Fortsatte så videre over vatnet og gikk opp på en topp på baksiden av Nore Knipen (1553moh) som du ser på bildet over.
 
 Vi hadde fulgt sporet til Årdal Turlag som hadde en organisert tur til Raudenibba. Vi valgte å snu på et punkt der sporene etter turen gikk ned en dal mot Vasspollane.
 
Det kom mørke syer mot vest, men de nådde heldigvis ikke bort til oss. Vi valgte en annen rute ned og gikk i skaret på østsiden av Søre Knipen. Det var  skikkelig pudderføre det meste av nedkjøringen og det ble mye snakk om at vi burde hatt randoneé ski :-)
 
 Påskeafta var det enda litt kaldere og med et veldig skarpt drag i luften. Vi tok først en handletur til Øvre Årdal der vi fant ut at de ikke hadde noen randoneé ski igjen på sporten. Det ble derfor tur på fjellski også denne dagen. Turen gikk først ned til Damvoktaren der vi kikket på påskrennet for de unge håpefulle, før vi tråkket oppover den merka rundturen rundt Sletterustvatn. Det var til og med kjørt opp skispor der :-) Selv om vi har gått denne runden et utall av ganger er utsikten mot Hurrungane like imponerende.
 
 Selv om det var nydelig føre oppover og på flaten var det nedkjøringen som også her tok kaka. Passelig bratt og med et lag med nysnø over det knallharde underlaget. Gutta måte selvsagt finne seg noen stupbratte heng, mens jeg og Lene kruset nedover med Zappa i full fart etter.  Da vi kom hjem lagde Glenn deilig lammelår og Lene stod for hasselbakte poteter :-)
Søndag ble en heller rolig dag. Solen forsvant å ble erstattet med lett snødryss.
Bedre påske enn dette blir det ikke :-)
Takker Lene og Glenn for besøket!

1 kommentar:

  1. Porten.no har skrevet om turen til Raudenibba som vi fulgte i sporene til et stykke på vår tur. Se artikkel og bilder her: http://www.porten.no/eway/default.aspx?pid=254&trg=Main_6122&Main_6122=6128:94951::0:6160:13:::0:0

    SvarSlett