mandag 19. mars 2012

Sol og snø

Det har virkelig regnet masse i Bergen siste tiden. I helgen som var så det ut som det kunne komme litt sol på fjellet så vi reiste avgårde fredag ettermiddag. Det regnet hele veien og først når vi var oppe ved hytta 1100 meter over havet, gikk det over til sludd.

 
 Lørdag våknet vi til noen cm nysnø, ca 0 grader og lettskyet vær. Vi satt kursen mot DNT-hytta Slettningsbu. Skydekket sprakk opp innimellom og slapp fem solen - deilig :-) Litt klabbeføret gjorde at det var litt tungt å gå. Skifeller var helt unødvendig å bruke.
 
 Det ble lunsj ved hytta før vi gikk videre en rundtur.  Det er kvistet løype fra Slettningsbu til Kyrkjestølane på Filefjell og vi fulgte denne løypa et lite stykke på returen. Så tok vi av mot Sletterustvatnet og hadde som vanlig en fantastisk nedkjøring mot Fv 53.  Den nye GPSen til Thomas viste 2 mil og 600 høydemeter på turen.
 
 Søndag var det litt tåke og -5 grader om morgenen, men solen kom frem etter hvert. Det blåste litt mer, men det viser jo ikke på bildene. Føret var helt perfekt, men god glid. Thomas hadde seg to turer, men jeg nøyde meg med å gå en mil rundt Torolmen. Hadde gnagsår av de nye skiskoene mine - grrr. Traff også på et hundespann på turen.

Hytte har virkelig vist seg som en skikkelig vinterhytte denne vinteren. Ikke har vannet frosset og heller ikke avløpet. Det kan være at det har noe med at det ikke har vært så kaldt, men jeg håper det er frostmattene og varmekabelen i avløpsrøret som har gjort susen.

Nå får vi bare håpe at snøen holder seg fin til påske og at ikke det blir for mye mildvær de neste to ukene. Værmeldingene ser ikke bra ut - mildt og en del sol denne uken er en uke for tidlig.

2 kommentarer:

 1. Råskinn føler med hytteeierne på strekningen Årdal-Tyen:

  http://www.youtube.com/watch?v=qCf8OzT6p-k

  SvarSlett
 2. Stilig :-)
  Den fortjener virkelig en egen post her på bloggen. Takker!
  - Vibeke

  SvarSlett