mandag 26. mars 2012

Pre-Påske

Sist helg ble en skikkelig forsmak på påsken. I alle fall den påsken vi håper at vi får med masse sol og snø :-)
Det var meldt veldig fint vær til helgen hele uken, men dette ble moderert litt ved inngangen til helga. Fredag kveld var det i alle fall stjerneklart og vindstille og kun et par minusgrader. 
 
 Lørdag våknet vi til sol og ca 0 grader, men med noe vind. Vi la ut på en skitur i retning Biskobsvatn via Sletterust. Det var fint føre der solen hadde fått tak, men knallhard skare og noe steder klink is, der solen var svakere. Det gikk ganske greit oppover. Hvite vidder og snøkledde topper i alle retninger og ikke et menneske å se noen stader.
I stedet for at solen myknet skaren utover dagen, tiltok vinden og temperaturen falt noe. Det ble derfor å ta returen i motvind og på isete underlag. Stålkantene på skiene fikk virkelig kjørt seg sammen med lårmusklaturen vår. Selv Zappa hadde problemer med å komme seg ned de isete skråningene.
Redningen ble sporet etter en snøscooter som hadde lagt spor mens snøen var litt myk. Der var det litt lettere å finne feste for både skigåere og hund.
 
 Turen var totalt på 21 km og ca 900 høydemeter i følge GPSen. Egentlig en fin tur, men neste gang vil jeg ha litt mykere underlag. Søndag var det tåke hele formiddagen, men når den lettet ble det skikkelig varmt i solveggen. Det ble en litt lettere skitur før vi koste oss med første utemiddag på terrassen. Påsken er dessverre ikke før til neste uke, men hytta er nå klar til innrykk av påskegjester

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar