tirsdag 6. mars 2012

Borte bra men på på hytta best :-)

Forrige uke var det vinterferie for skolene i Bergensområdet. Selv om vi ikke er avhengig av slike ferier, ble det til at vi planla fri fra jobb torsdag og fredag. Vi var invitert til Hemsedal for å feire en 50 års dag i et nytt "hyttepalass"og tenkte å ta turen først oppom egen hytte.
Pga mildvær og rasfare i fjellet skulle veien opp til hytta stenges onsdag kveld kl. 20 og siden vi var litt sen avgårde, fant vi ut at det ble for knapp tid. Vi søkte derfor ly hos noen gode venner og naboer på hytta i Myrkdalen. Der ble vi møtt med Raspeballer og fikk et bad i jacuzzien. Det er avsindig mye snø i Myrkdalen, men det regnet hele tiden vi var der. Jeg tror de skal være glad for det kom ned som regn, for jeg vet ikke om de tåler mer snø der : -)
Så ble det endring av planer og tur videre til Hemsedal torsdag. I Hemsedal var det stikk motsatt - strålende sol, men ingen snø. Det var veldig kjekt likevel med masse hyggelige mennesker og den nye hytta var både smakfull og flott :-)
 
Fredag reiste vi så videre til høyfjellet og egen hytte. Der var det selvsagt helt perfekt :-)
Masse snø som har jevnet landskapet til hvite vidder, deilig sol og faktisk vindstille.
 
 Vi fikk gått en fantastisk flott ettermiddagstur på andre sida av Torolmen over Sletterust. Føret var knallhard skare. Eneste som nyttet var skifeller oppover og ploging med stålkanter nedover.
På bildet over til høyre ser man Hurrungane høyt over hyttefeltet Sletterust/ Mannsberg. Hyttene er "dryssa utover" med ca 50 meter mellom hver på det tetteste.
 
 Lørdag var været det samme  - 5 grader, men med litt mer skyer og vind. Vi gikk på tur over mot Sletterustvatnet og fant en lunsjplass med både utsikt og ly for vinden.
 
Selv om utsikten mot nord er den mest imponerende, er det vakkert mot sør også. Her ser vi Slettingseggi til venstre og Suletind, Sulefjell i det fjerne.
Nedover var det viktig å holde seg på beina, for skaren er knallhard å falle på. Thomas fikk smake det, men det gikk heldigvis ganske bra. Fort nedover gikk det i alle fall og vi fikk ekstra hjelp av kraftig vind i ryggen.
Et vinterpanoramabilde av Hurrungane fikk Thomas også tatt. Mulig jeg må bestille ett nytt til kjøkkenveggen :-)

3 kommentarer:

 1. Fy søren så fint terreng dere har hytte i! Utrolig flott på fjellet, fikk smake hardt skiføre i vinterferien jeg også og kom hjem med et par stooore blåmerker. Går som regel bra da. Her snør det i dag så da blir det bedre skiføre igjen :)

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 2. Vakkert! Og for en bedårende hund....

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer! Alltid veldig kjekt :-)
  Ja, vi kan ikke klage på terrenget rundt hytta, men det er en grunn til at det ikke er noen trær der. Altså det er høyt og rimelig værhardt. Men da er det fantastisk når det åpenbarer seg på en finværsdag. Vi lever lenge på en tur som denne :-)
  Hyttene dine, Gry er nok mer anvendelige i dårlig vær også og det er utrolig koselig der.
  Sist helg var veien igjen stengt til hytta og det var skikkelig snøstorm der oppe. Egentlig har det vært fryktelig mye vind å dårlig vær i høyfjellet i hele år. Nå håper vi på en flott påske og noen fine skiturer utover våren :-)
  Zappa er virkelig bedårende når han setter den siden til. Han er faktisk veldig grei og ganske veloppdragen også. Snart fyller han 8 år og vi har syslet litt med tanken på å få en hund til. Kanskje til neste år...
  - Vibeke

  SvarSlett