fredag 30. desember 2011

Endelig :-)

Ja, endelig klaffet alt :-) Det vil si at kalenderen var tom, avspasering fra jobben ordnet, veiene var åpne, stormene holdt seg på kysten og sør for Bergen, værmeldingene var gode og vi var klar for vinterens første tur til snøen. (Husk å klikk på innlegget for å lese mer :-))
 
Vi hadde fått melding fra en hyttenabo om at den siste stormen hadde flerret av litt takpapp på hyttetaket, men ellers var alt i orden. Jeg måtte fjernet par bøtter med snø inne i hytta når vi kom. Selv om ventilene bare står litt åpne og det er stormkapper på utsiden kommer det snø inn. Det må ha blåst noe skrekkelig her under den siste ekstremstormen for på vestsiden av hytta var de doble vinduene fylt med snø. Bildet er fra terrassedøren og snøen du ser er mellom glassene :-) 

Jeg er veldig glad for at det var mobildekning til hytta, og jeg kunne sende SMS for å få satt på to ovner. Det var - 5 ute når vi kom opp i går kveld og stjerneklart og inne i hytta var det ca 15 grader. Vi fyrte likevel opp i både ovnen og den halvferdige peisen.
 
Fredag morgen våknet vi etter 11 timer søvn. Det er utrolig hvor mye man sover i den stille fjelluften. Det var -6 grader, lettskyet og solgløtt. Selv midt på dagen var det blått lys og solen klarte så vidt å svinge en liten tur over fjella i sør. 
Vi måtte ut på vinterens første skitur :-) Det er sikkertr over en meter snø, men den er blåst veldig i fonner. Det har nok også vært regn og mildvær som er blitt etterfulgt av frost. Snøen er derfor tettpakket og knallhard underst, men med et deilig lag nysnø. Heldigvis har ikke den nye snøen blåst av alle steder :-) 
Zappa fikk sokker på og var ikke helt begeistret for det. Han likte derimot veldig godt det knallharde underlaget som gjorde at han kunne løpe nesten alle steder uten å sige ned i løssnø.
 
 Vi gikk en tur mot Mannsbergvatnet og hadde utsikt mot Sletterust.  Det ble ikke lange turen siden det startet å blåse en del. Heldigvis hadde vi vinden i ryggen hjemover. Gleder meg allerede til vinterens neste skitur :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar