søndag 31. juli 2011

Turer i sommervær


Nå er vi passert halvveis i sommerferien vår. De siste dagene har det vært skikkelig deilig sommervær i området og  er det blitt både utflukter og turer på oss. I tillegg har jeg startet på peismuringen og det kommer der snart mer om her på bloggen :-)
Vi har lenge tenkt på å ta en en liten rundtur inn i Breheimen og pakket i bilen på onsdag kveld for noen dagers tur. Det ble en ny tur over Tindeveien mellom Øvre Årdal og Turtagrø, men denne gangen kjørte vi videre ned mot Skjolden og Luster. Vi hadde tenkt oss inn Jostedalen først, men det var strålende sol langs Sognefjorden og skydekket låg lavt innover i dalen. Så da ble det først et besøk til idylliske Solvorn og ferjetur til Ornes med besøk av Urnes stavkirke. Urnes er den eneste stavkirken på UNESCOs verdensarvliste.
 
Vi kjørte inn i Jostedalen om kvelden og overnattet der. Det ble turer til Bergsetbreen, Tuftebreen og til slutt en sving innom Bresenteret og Nigardsbreen. Ved Nigardsbreen var det som ventet masse utenlandske turister som løp i flokk forbi Stopp-skiltene og sikkert trodde at breen var en kulisse i plast. Tragisk var det at Bresenteret brant ned senere den kvelden vi hadde besøkt det: http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.7731013
  
Videre var planen å reise nordover via Fjærland og Loen, men... etter en bedre middag i Sogndal og sjekk på værmelingen, tok vi ferja tilbake til Fodnes og kjørte Fv 53 strake veien heim til hytta. Thomas kom på at han heller ville ta en ny topptur i Hurrungane mens været var så bra.
Så i går tok vi igjen den time lange kjøreturen over Tindevegen til Turtagrø. Vi har passert bommen og betalt avgift på kr 70,-  8 ganger til nå i ferien, men det er verdt det.  Vi planla og gå opp ryggen mot Dyrhaugstindane.  Den høyeste av disse tindene er på 2047moh, men vi nøyde oss med å nå den nordre toppen på 2100 moh. Her starter også Tindrerittet der de kjører på ski eller snøbrett ned langs hele ryggen.
 
Dyhaugstindane ser du her fremst i bildet med Skagastølstindane bak.  Vi parkerte ved Turtagrø hotell og fortsatte på god sti over broen og innover Skarstølsboten. Vi krysset elven der den er demmet opp og fulgte så skilt mot Skarstøl/ Nedre Dyrhaug før vi tok peiling opp ura mot toppen. Utsikten på toppen er som ventet fantastisk :-) Les mer om turen her: http://turminner.blogspot.com/2011/07/dyrhaugstindane-store-2147.html
Nå blir det mer muring av peis :-)

1 kommentar:

  1. Vakker natur, fine turmuligheter og gode bilder! Kos dere videre på hytta i ferien!

    Hilsen Gry K

    SvarSlett