søndag 24. juli 2011

Byttejuvet, benker og badstue

Siden det er vekslende vær på fjellet blir det vekselvis jobbing og turer. Blogging blir det ikke hver dag siden det lille vi har av internett har vi måttet bruke til å oppdater oss om de fryktelige hendelsene som har rammet oss alle de siste dagene.
Når det gjelder nett har vi faktisk hatt med oss en Ice-boks, men det var ikke dekning her. Vi måtte helt bort til Tyinvatnet og grensen til Vang før det begynte å lyse. Da blir det fortsatt oppkobling av Mac via iPhone
Torsdag den 21. juni var vi på Bøttejuvet eller Byttejuv som det også kalles, sammen med Anne Britt og Geir som har leilighet i Tyinkrysset. Bøttejuvet rager 1322 meter over Øvre Årdal og er ganske massivt med fantastisk utsikt på toppen.
 
Siste året har Bøttejuvet blitt kjent fra Oppdrag Sognefjorden. I episode nummer 5. hopper Joakim Sommer og Tom Erik Heimen i wingsuit fra Bøttejuvet eller Bøttajuvet som de kaller det i serien. Klippet fra NRK er desverre ikke lenget tilgjengelig, men noen bilder finnes her: http://www.moss-avis.no/sport/joakim-24-fra-son-gjor-det-ekstremt-1.6077070
Vi hadde også en tur til opp her i fjor som jeg blogget om her: http://turminner.blogspot.com/2010/06/byttejuvbttejuv-1322-moh.html

Thomas har også fått bygget noen fine benker av en kraftig plank som vi fant på Vikanes før det ble solgt. De ble riktig så breibeinte og stødige :-)
 
Men det viktigste vi har fått til er nok at badstuen er ferdig. Vi stresset litt for å finne ut om de ledningen som var lagt frem til ovnen tåler varmen. Vi var derfor rundt til alle elektrikere i området for å finne en slik strømpe til å ta utenpå for å beskytte de, men ingen hadde dette. Da ble det varmetest med stearinlys og de bestod :-)
Vi hadde litt lite bord til å dekke hele gulvet med trebord. Ikke fordi Familiehytta hadde levert for lite, men fordi vi hadde sagd resten opp til ved. I ettertid har vi funnet ut at vi kanskje ikke trenger trebord helt under ovnen, for det kommer det vann når vi hiver vann på steinene.
Badstuen fungerer ellers helt perfekt. Den varmes veldig fort opp og vi har kun et problem.. Hovedsikringen går dersom vi har på en del andre ovner og/eller doen går. Vi må derfor slå av det meste annet før vi setter på ovnen.
I går var vi på tur i Hurrungane igjen, men det kommer senere  :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar