lørdag 23. april 2011

Påskesol og lemmen

I går kom virkelig påskesolen til fjells  :-)
Med solen poppet det opp med lemmen over alt.  I år må det virkelig bli lemmenår. Zappa er mye mer opptatt av å jakte lemmen en å se på rypene som også holder til i de snøfrie tuene. Han klarte å fange tre stykker på gårsdagens tur selv om vi gjorde hva vi kunne for å holde alle lemmen i live. Tror likevel han har lært noe fra forrige året. Nå virker det som om han kun jakter og så dreper de, men lar være å sluke de hele etterpå. I dag tidlig kom han med et dødt lemmen og la på trappen. Ville vel bytte det i litt skikkelig hundemat  :-)
 
I går ble det to mil på ski i det nydelige påskeværet. Vi gikk opp fra Tyinosen mot Slettningsbu og fortsatte den kvista løypen mot Filefjell før vi tok av og gikk tilbake via Sletterustvatn.
 
 Det var bra med folk i fjellet og snøen holder stort set enna selv om milværet tærer på. På hjemveien var det enkelte partier der Zappa måtte kave ganske mye i råtten snø for å komme seg fremover.
 
I dag våknet vi til en like fin dag. Thomas har planlagt minst et par mil på ski i dag også. Han er allerede dratt avgårde og har sett seg ut en tur til Grånosi 1616 moh. Jeg og Zappa derimot skal slappe litt mer av og tar oss en kosetur litt utpå formiddagen  :-)

Mens jeg har sittet å skrevet dette så har Zappa klart å fange et nytt lemmen og det mens han står i bånd på ca 5 meter ute på terrassen. Må visst kjøpe grime til den lemmenvonde bikkja ....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar