torsdag 21. april 2011

Mannsbergi rundt

I dag våknet vi og tenkte - ja, nå kom påskesolen  :-), men det skyet over før vi var ferdig med første motebakken. Zappa var likevel glad og fornøyd med halen i været. 
 
Planen var å gå via steinbruddet på Mannsberg og opp på Søre Knipen fra baksiden.  Søre knipen er toppen som kneiser majestetisk 1547 moh like bak hytta.
 
Det er permanent "kvistet" opp til masten ved Søre Knipen med høye jernstenger.  Vi fulgte stengene og et snøscooterspor forbi VesleKnipen 1470 ved Mannsbergvatnet og videre til vi plutselig var på sørøstsiden av fjellet vi hadde tenkt oss opp på. Det var mye snøskavler og veldig flatt lys, så vi valgte heller å følge scootersporet videre langs toppen av hele Mannsbergi og ned til Tyinosen.
  Nedkjøringen til Tyinosen var gøy og gikk fint selv for meg som er litt nervøs i bratte bakker  :-) Så var det bare transportetappen langs fylkesvei 53, høyspentlinjer og Mannsbergi tilbake til hytta. Totalt hadde vi gått i underkant av 18 km. Deilig temperatur og vindstille, men vi skulle gjerne hatt litt bedre sikt og sol. Kanskje kommer solen i morgen?...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar