lørdag 2. april 2011

Kontraster

Denne vinteren har det vært mye vær i fjellet og vi prøver å velge de beste helgene å dra på hytta. Dette også fordi vi ikke ønsker å risikere stengte veier, rasfare, kolonner og kø. Denne helgen var vi usikker på om vi skule dra oppover siden værmeldingene meldte svært skiftende vær og utrolig mildt i fjellet. Plutselig mildvær gir rasfare noe som hverken er gøy når man kjører langs bratte vestlandsfjell eller på skiturer.
Fredag var det mildt hele veien til fjells, men opplett og ca 0 grader ved hytta.
Lørdag våknet vi til fantastisk påskestemning med + 6 grader og sol :-) Det er masse snø i fjellet og mange hytter som ligger litt i le for vinden er helt nedsnødde. Vi har ikke noe problem med nedsnødd hytte eller snø på taket. Det blåser av taket, og i en stor sirkel rundt hytta er det nesten helt bart. Hytta er solid på alle måter og har klart vinterens stormer og ruskevær med glans :-)
Skituren i påskeværet var riktig så flott. Skifeller er godt å ha oppover på glatt smeltet snø. Mot vest ble himmelen stadig blåere og vi burde kanskje tatt dette som et tegn på hva som var på vei... Før vi hadde funnet frem nisten så pøsregnet det. Heldigvis fant vi en perfekt lunsjplass under en bergvegg på et sted der det heller ikke var noen farlige snøskavler som kunne rase ut.
Vi kom oss hjem uten å bli så alt for våt, men i løpet av ettermiddagen ble det skikkelig grisevær - pøsregn og vind. YR.no "spår" at det vil kaldere i løpet av natten og sol i morgen. Best av alt er at det skal bli kuldegrader de neste 10 dagene, og fra mandag snø hver dag. Det kan bli en bra påske :-)
Benyttet inneværet til å klargjøre hemsen til påskegjester. Ikke alt er ferdig listet ennå, men det er koselig likevel og god plass :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar