søndag 17. oktober 2010

Høsttur i høyfjellet

Da ble det endelig tid for en høsttur til fjells selv om det bare ble for en altfor kort helg. Det ble minimalt med jobbing, men masse frisk fjelluft :-)
Lørdag morgen våknet vi til en strålende høstdag med tindrende klar luft, noen få minusgrader sol og vindtille. Vi bestemte oss å kjøre inn til Koldedalen og gå opp mot Langskalvtind 2014 moh. Denne toppen er enkelt å nå da det ikke kreves breutstyr eller klyving og klatring. På vei inn langs Tyinvannet måtte vi stoppe for å forevige det magiske skue av Uranostind (2157 moh). Langskavltind er den "slakke" ryggen til høyre på bildet til venstre. På bilde til høyre er begge toppene noe nærmere. Og lenger enn her kom vi ikke da begynte å snø og vi valgte å gå tilbake til bilen i Koldedalen.
Vi får heller planlegge å ta en tur til toppen av Langskalvtind en fin sommerdag i 2011 :-) Uansett hadde vi en kjempefin tur med vakkert utsyn mot mange majestetiske topper. På bildet til høyre vises portalen mellom Hjelledalstinden og Falketind.
Det mangler ikke på ruter vi kan velge å gå i dette området. Bak skiltet på bilde til høyre er Uranostind. På bildet til høyre ser dere Falketind som er 2068 moh. Thomas har vært på begge to sammen med innleid fjellfører og en gjeng fra nabolaget vårt :-)
Zappa er som før mest opptatt av lemmen og må gå i bånd for at vi skal slippe å riste feite døde lemmen ut av kjeften hans. Det må være lemmeår i år. Jeg har aldri opplevd maken, det er lemmen over alt... Blir spennende å se om det er like mange neste år.

Søndag morgen var det atter gløtt av sol og snøen holdt seg stort sett borte. Nå er hytta klar til å møte vinteren. Vi har fått tredd inn en 13 meter lang selvregulerende varmekabel i avløpsrøret (frostvakt fra Megaflis). Vi hadde lagt opp en stikkontakt i skapet under vasken på kjøkkenet så da var det bare å ta hull i avløpsrøret og stappe varmekabelen inn så langt det gikk. Håper dette hjelper oss slik at avløpet ikke fryser i vinter.
Vi har også viklet en varmekabel rundt vannslangen fra borehullet til kranen på hytteveggen, og så isolert røret med rørskåler fra Claes Olson. Om det skulle fryse nå så har vi kanskje mulighet for å tine det opp igjen.
Selv om vinteren har meldt sin ankomst i fjellet er det fortsatt flotte høstfarger på trærne i fjellsidene ned mot Øvre Årdal :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar