onsdag 22. september 2010

Travel høst

Nå er det veldig lenge siden jeg har latt høre fra meg her inne, så jeg tenkte det var på tide og gi mine venner her en liten forklaring på hvorfor det er så lite hyttejobbing.
Det har seg slik at jeg i vår ble arving av 1/4 av et småbruk på vestlandet som har vært i familiens eie i flere generasjoner. Det er et kjempefint sted, men det er svært mye å gjøre for å få det tilbake til fordums stolthet og selv da vil det være mye å holde videre...
Det ble derfor en tung prosess for oss alle å finne ut hva vi skulle gjøre med det og det endte til slutt med med at vi solgte det denne uken. For min del er jeg blitt så knyttet til hytta at jeg aldri vil selge den. Det blir nok for mye å ha to fritidsboliger og det blir for tungvindt, ensomt og langt til jobb å bo der inne på småbruket.
Mye av høsten har gått med til ryddig og klargjøring av denne eiendommen for salg. Vi har hatt dugnader med hjelp fra snille venner og naboer, og det er ikke til å komme forbi at vi har måttet fjerne en del gammelt rot og boss. Det har derfor blitt lite tid igjen til turer til fjells.
Når sant skal sies har vi hatt en helgetur på fjellet som jeg ikke har blogget om. Det ble rett og slett for travelt. Vi hadde den årlige 2000-meterturen for alle voksne uten høydeskrekk helgen den 20. august.
Vi leide en egen brefører fra Jostedalen Breførerlag for å føre gjengen til topps på Uranostind 2157 meter over havet. Toppen er svært majestetisk og jeg har tidligere postet en del bilder av den tatt fra Tyinosen, her på bloggen. Disse bildene fra turen har Thomas tatt.
Vi var altså 11 voksne, 5 unger og to hunder på helgetur, men bare 10 som beveget seg over 2000 moh. Dere kan jo gjette hvem som er pysa med høydeskrekk som passer unger og hunder og lager raspeballer til alle til de kom hjem ....
Uansett så var det en kjempeflott helg, der værgudene var på vår side og alle var stålende fornøyde :-) Hytta fikk virkelig testet seg for det å ha mange gjester og det gikk flott med to bordsetninger rundt langbordet.
Jeg innser nå at det nok ikke blir noe peismuring i år eller at vi blir ferdige å liste alt, men det gjør ikke noe. Må ha litt å gjøre til neste år også :-) Jeg har fått plukket litt stein i skiferbruddet på Mannsberg slik at jeg kan starte å mure så snart jeg får tid og har lært hvordan jeg skal få dette til. Jeg følger derfor nå spent med på bloggen til Toril og co på Musdalsseter. Toril er den eneste andre damen jeg har kommet over til nå, som murer selv og hun er kjempedyktig. Jeg må nok ta en murerprat med henne før jeg går i gang selv :-)

3 kommentarer:

 1. Hei Vibeke!!

  Godt du var enig med oss om peisen vår :) Tror det blir fint! Takk for hyggelig omtale også. Vi damer får til akkurat det vi vil :D Det gjelder bare å være gal nok til å prøve!

  Nå venter jeg bare på besøk fra Vestlandet. Det syns både Johan og jeg hadde vært kjempehyggelig. Kanskje før snøen kommer? Kortere over fjellet da.

  Skjønner godt at du ikke orker mer enn en fritidsbolig. Jeg har en og en kvart, men den kvarte har jeg sammen med søsken som ikke er helt borte vekk når det gjelder vedlikehold og innsats så det er ikke mye jobb på hver. (Dessuten var sommerhytta i perfekt stand da vi overtok)

  Steinen du har plukka ser helt perfekt ut. Jeg strever med å finne gode vinkelrette hjørner. Du ser ut til å ha funnet en masse av dem. Det er bare å fortsette å plukke. Jeg har snart brukt opp to kubikk med stein...

  Neste år - da skal vi gå på tur vi også...

  Vi holder kontakten!!

  snakkes og klem tilbake!

  Toril

  SvarSlett
 2. Hei Vibeke

  Eneste rådet jeg har å komme med er; Husk å bruk hansker siden mørtel er sterkt basisk !!

  Jeg endte opp med etseskader på fingerene siden jeg ikke var klar over dette da jeg pusset pipa hjemme.

  Mvh Vibecke

  http://vibeckeshytteprosjekt.blogspot.com/

  SvarSlett
 3. Hei Vibeke

  Eneste rådet jeg har å komme med er; Husk å bruk hansker siden mørtel er sterkt basisk !!
  Jeg endte opp med etseskader på fingrene siden jeg ikke var klar over dette da jeg pusset pipa hjemme.

  Mvh Vibecke

  http://vibeckeshytteprosjekt.blogspot.com/

  SvarSlett