torsdag 5. august 2010

Sommerferie 2010 - Uke 2+

Den andre ferieuken ble det litt hyttejobbing, mest med listing og småputling. Dette er det ikke så mye å skrive her om. Ikke vil jeg ta noen nærbilder av lister heller siden vi nok har oppdaget at lister er en kunst som vi ennå ikke behersker helt.
Jeg har endelig fått opp gardiner i stuen. De ble laget i grått linstoff i samme prinsipp som de andre gardinene jeg har sydd i hytta tidligere - rullelift. Bare det at disse gardinene ikke er foret. Se fremgangsmåte for gardinene i bloggpost fra ferien i fjor. Jeg er veldig fornøyd med resultat. Siden gardinen bare er til å rulle og knappe opp i riktig høyde slipper man å stresse med å få liftardiner til å henge i samme høyde på alle vinduene :-)

Så har jeg snekret skap på soverommet av resteplanker. Thomas hadde ikke noe tro på dette prosjektet og jeg måtte derfor lage det helt selv. Jeg er noe ingen møbelsnekker og det kunne sikkert vært litt penere i overgangen mellom de ulike listene, men det fungerer :-) Legg merke til at det er en hengestang i midten under den øverste hyllen.
Ellers har det vært mye besøk på hytta og det har vært kjempekjekt. I tillegg har det blitt mange turer både med og uten gjester med. Turene har jeg blogget om på egen blogg - Turminner, men en smakebit får dere her også :-)
Store Soleitind - 2083moh
27. juli 2010 våknet vi på hytta til en strålende sommedag. Vi la planer om hyttejobbing bort og tok frem turbøkene for å finne en passende topp. Valget falt på Store Soleitind i Hurrungane. Turen er totalt ca 9 km tur-retur.
1000 meteren (Heirsnosi)
1000 meteren kalles den den gamle fjellvegen mellom Øvre Årdal og Tyin som svinger seg med 42 svinger opp Heirsnosi til 1000 meter over havet. Dette er egentlig en anleggsvei mellom Tyin og Årdal som sto ferdig i 1920. Fra hytta seg jeg veien på andre siden av Torolmen, videre forbi Sletterust og som en smal strek i fjellsiden utover mot Heirsnosi. Vi bruker veien mye til sykling, løping eller fotturer. Bildet til høyre er tatt rundt 1938-1942. (Foto: Normanns Kunstforlag © Fylkesarkivet).
Avdalen gard - Utladalen
Avdalen er er en fin liten tur som vi har gått mange ganger, men som nå også får et innlegg her. Avdalen gard er fra 1500 tallet, men ble fraflytta i 1962 mye pga forurensing fra industrien i Øvre Årdal. Alle husene er nå resturert eller bygget opp på nytt. Om sommeren er Avdalen betjent turisforeningshytte der man kan overnatte eller bare kjøpe seg kaffi og vafler :-)

Nå er vi i gang med badstuen, men det får dere lese om senere. Lørdag kommer det igjen gjester til hytta og vi skal få med oss Målrock i Årdal med masse konserter :-)

1 kommentar:

  1. Flotte gardiner og flott garderobeskap!! Syns du ser ut som en veldig habil møbelsnekker jeg! Tenker du forheng i midten eller lager du en dør?

    Tror jeg skal ta en ekstra titt på gardinoppskriften din. Tror det kunne ha passet på flere rom hos oss etterhvert :)

    snakkes!

    Toril

    SvarSlett