søndag 25. juli 2010

Sommerferie 2010 - Uke 1.

Da var første ferieuken over og heldigvis er det tre uker igjen som skal tilbringes hovedsaklig på fjellet :-)
Vi startet med å reise på hytta og fikk fikset en del småting der. En gammel gyngestol som jeg har arvet fikk nytt liv med hvitmaling og en villsau oppi. Den er plassert i godkroken i stuen og ble veldig flott der :-) Dusjnisjen på badet har omsider fått en dusjskyvedør. Den var ikke helt rett frem å montere, men det ble meget bra når det ble ferdig.
Siden værmeldingene for fjellet var så dårlige, bestemte vi oss til å sette kursen videre øst- og sørover allerde på mandag. Først besøkte vi noen venner som hadde kjøpt en gammel hytte ved Ål. Så var vi innom Langedrag å så på ulver, gauper og andre dyr i øsende regnvær. Thomas tok masse gode bilder med sitt nye Canon 7D.

I Tønsberg fikk vi heldigvis smake litt skikkelig sommer. Vi besøkte Thomas sin familie på Jarsø et par dager og fikk med oss en deilig båtur til Tjøme :-)
Værmeldingene for fjellet ble bedre mot helgen og vi satte kursen tilbake til hytta torsdag.
Fredag var en fantastisk sommerdag på hytta med sol fra skyfri himmel. Selv om det bare var 5 grader om morningen, ble det deilig og varmt utover dagen. Vi fikk gjort ferdig terrassen. Den ble helt super og har kun noen skjønnhetsfeil som vi nok ikke vil legge merke til etter hvert..... Den nyinnkjøpte bålpanna fra Living ble tatt i bruk både som varmekilde, myggfjerner og pølsegrill :-)

Zappa koser seg også på hytta om sommeren. Her går han løs stort sett hele dagen og får mange lange turer :-)
Den ferdige terrassen ønsket Thomas å feire med en skikkelig tur på lørdagen. Valget falt på Vestre Austebotntind på 2100 meter over havet, som er en av de lettest tilgjengelige toppene i Hurrungane i Jotunheimen.

Mer om denne turen kan du lese her: http://turminner.blogspot.com
For å si det som det er så var ikke jeg og Zappa lenger oppe enn til ca 1900 moh. Der ble det for luftig både for meg som har høydeskrekk og Zappa som er en hund..
I morgen starter en ny ferieuke og den skal fylles med nye prosjekter på hytta og nye topper som skal bestiges :-)

1 kommentar:

  1. Høres fint ut! Neste slik har vi hatt det også med jobbing på hyttene, noen dager ved telemarkskysten og så tilbake på hytta for avslapping og litt jobbing. Alltid noe å ta tak i, men nå er det veden som står for tur.

    Kos deg videre på hytta, ser jo helt herlig ut med de flotte fjelltoppene da!

    SvarSlett