søndag 6. juni 2010

Terrasse og beising

Som dere skjønner har jeg vært på hytta i helgen og der var det sommervær selv om det var en del snø og is der fortsatt. Det gikk fint an å sole seg om man fant en lun krok, men det var litt kald vind innimellom.
Jeg reiste opp tidlig fredag med en bil som kunne kjøres helt til døra. Thomas og Zappa kom etter litt senere fra noe jobbgreier på annen kant av landet, i en annen bil. Litt råflott å kjøre to biler, men egentlig passet det helt supert fordi jeg skal videre mandag til noen dager med jobb på Lom :-)
Denne helgen har vi faktisk startet med litt hyttejobbing etter gammelt. Først måtte vi flytte litt rundt på materialstablene utenfor hytta. Så startet vi med å lage fundament/ramme til stor terrasse på to sider av hytta. Vi brydde oss ikke om de opprinnelige målene til terrassen på tegningene fra Familiehytta og laget den slik vi synes den passet best. Vi får sikkert litt lite plank, men vi har jo bare 15 min kjøring til Byggmakker Andersen :-)
Det finnes masse gode beskrivelser av det å bygge terrasse på nett. Selv synes jeg likevel at videoene til Maxbo er helt suverene for oss glade amatører. Kombinert med litt sunn fornuft og en byggevarehandel som vet hvilke skruer, beslag og søylesko vi trenger, så går dette strålende.
Vi startet med å lage en ramme som hviler på bakken på høyeste punktet (nedre kant av platen). Siden platen til hytta er støpt med Sundolitt L-elementer, kan ikke rammen festes i platen. Vi gravde derfoe noen hull her og der som vil støpte ned søylesko festet i rammen. Der avstanden til bakken er høyere, bygget vi vekselvis opp med plank eller støpte en søylesko i en sylinder (av mangel på sylinder i papp, så lagde vi en av stein).
Ferdige ble vi ikke... Ikke hadde vi nok beslag og søylesko, og ikke hadde vi nok støp (Maxit tørrbetong B20). Men vi kom ganske langt på bare en liten solrik lørdag, og vi gleder oss til å fortsette :-)
Resten av helgen ble hytta beiset med Tjærelin i fargen Naturlig eldet. Det blir fin nå og går nesten i ett med naturen rundt :-)

1 kommentar:

 1. Tusen takk for omtenksom kommentar på bloggen min! Ja, jeg ønsker meg Mac......denne lånemaskinen til sambo er helt ubrukelig til blogging, også jeg som ivrer etter nye innlegg!

  Det er jo nå det er skikkelig sesong for hyttejobbing hos oss. Vi har også beisa tømmerhytta med Tjæralin, veldig fornøyd så langt med det.

  Vi har også hatt en tendens til å kjøre to biler i det siste, er jo så mye man skal ha med! Denne helgen hadde vi henger i tilegg....

  Kos deg masse med jobbing og soling på hytta fremover!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett