søndag 6. september 2009

Handy women

elv om E16 var stengt ved Gudvangen og man måtte ta veien om nordsiden av Sognefjorden og to ferjeturer, reiste 6 spreke damer fra Lysefjorden til hytta for å montere kjøkken. Selv om alle hadde løpetøyet med og satset på høydetrening som oppfølging til Oslo halvmaraton, gikk hele helgen med til hyttejobbing, god mat og drikke, masse latter og en liten søndagstur :)

Fredag morgen gikk gjengen i gang med å skru sammen IKEA kjøkkenskap. Jeg måtte flise det som gjenstod på badet og Stine startet med sparkling og maling på loftet.

Det gikk unna med kjøkkenmontørene og det så lenge ut til at IKEA hadde fått med seg alt.

Første skapet på veggen var en viktig milepæl og det ble flere skap før vi tok kvelden fredag.

Vi leide en Hydrohytte på Sletterust ikke lang fra hytta mi der vi bodde. Fredag kveld laget vi deilig middag med dessert og god drikke :)

Lørdag var vi tidlig i sving etter en lang og deilig frokost. Stine F, som ble kalt Teletøbbien eter å ha vandret rundt i hvit engangskjeledress hele helgen, startet med maling på loftet. Beate og Sine K bruke noen timer kjøleskapet, men det er i allefall garantert i vater :)

Lene og Benedicte klarte til slutt å karusellen i hjørneskapet til å svinge som den skulle, men jeg har fått råd om ikke å sette de tunge pannene mine inn der....
Flere skap kom på veggen og det ble saget hull til avløpsrør. Minsten, labradudelhvalpen til Lene, var svært hjelpsom under hele prosessen :)

Det er virkelig imponerende hvor godt handy women samarbeider om en oppgave. Det går helt fint å være både 3 og 4 stykker til å jobbe sammen på et par kvadratmeter.
Med så flinke kjøkkenmontører så burde vi nok ha blitt helt ferdig med kjøkkenet, men alt går jo desverre ike altid etter planen. IKEA har fått med alt bortsett fra at begge benkeplatene var for korte. I tillegg var kontakten til ventilatoren i kjøkkenhentten plassert litt feil... Så derfor blir det litt mer å gjøre på meg og Thomas neste helg :)

Vi fikk også tid til å rydde, sette sammen hyttesofaen av madrasser og ha en opphengingssermoni for Elg i solnedgang. Lene har laget verdens flotteste og mest kreative Elg i solnedgang til hytta mi. Jeg har blogget om det tidligere og dette kunstverket består av 13 500 plastperler limt fast til en plate, en og en i løpet av et års tid.
Vi skålte i sprudlende Hardangercider både for Elgen, det fantastiske hyttekjøkkenet vi hadde montert og ikke minst oss selv.

Med selvutløser på kameraet klarte vi å med alle handy women, Benedicte, Stine K, Lene, Beate, jeg, Minsten og Stine F, foran kjøkkenet.
Søndag ble det ryddig og vasking av Hydrohytten, en liten tur i gråværet og lunsj på hytta mi før vi satte kursen hjemover. Heldigvis var raset ved Gudvangen ryddet og den korteste veien hjem var åpen :)
Tusen takk til alle for hjelpen og for en kjempekoselig helg!

1 kommentar:

  1. Du verden så flott!! Dere har vært veldig flinke og jeg ser sikker på at dere har hatt det fryktelig moro også! Jeg sitter på hytta og surfer.(Bredbåndet er på plass) Vi har tatt fri manda for å få bytteleveranse av stuepanelen. Gravemaskinmannen skal komme også for å planere ut hauger og skrot som de ikke fikk tatt i vinter. Skal bli spennende å se om han faktisk dukker opp.

    Vi har alliert oss med et par av Johans kolleger for å montere kjøkken. To helger til tenker jeg så er det på tide. Ellers går tiden med til listing av gang - hvite profilerte lister med bunnklosser og profilerte gulvlister - blir veldig fint - nesten litt majestetisk syns Johan :) Bilder og oppdatering av bloggen i morgen kveld. Følg med, følg med!

    ha en god uke!

    "snakkes" Toril

    SvarSlett