torsdag 6. august 2009

Ovn og bad

I går onsdag, tok jeg og Thomas turen til hytta for en ny jobbeøkt. Da vi kom opp til der var det sommer, sol og 20 grader. Det passet bra etter flere uker med regn og temeraturer som ikke minnet mye om sommer.
Planen var å få ferdig pipen og montert røykrør til ovnen. Pipen ble raskt feridg når vi hadde med riktig blad til vinkelkutter for å få kappet pipeforingen i riktig høyde. Toppbeslag og pipehatt ble så montert før pipa fikk et strøk til med slemming.

Så var det jobben med å få røykrøret til ovenen inn i pipa. Denne jobben hadde jeg først tenkt å få noen kyndige til å fikse, men det var ikke så lett.... Så da ble det å lese om emnet på nettet (ikke mye), samt ta en tur til en varmeforhandler i Bergen med alle delene og få en innføring i montering. Det var egentlig ganske enkelt. Røykrørene skulle bare settes sammen uten noe tetningsstoff og den verste jobben var å få hull i pipeforingen.

Resultatet ble veldig bra og nå gjenstår det kun å gjøre det samme med peisinnsatsen, men det tar vi senere....

Det er på tide å komme videre med badet og nå var det membranen som skulle på vegger og gulv. Kjøpte produkter fra Heydi på Byggmakker og studerte brosjyren "Hey'di Lim & Lyst" i detalj før jeg satte i gang. Guggen tørker raskt, men det gikk ganske greit å få det på. Skal ta et strøk til i morgen.
I morgen kveld planlegger vi en ta en tur på Målrock i Årdal for å høre på blant annet på Vamp og Turboneger :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar