søndag 26. juli 2009

Helgejobbing

Selv om helgen står for døren gjelder det ikke å ligge på latsiden. Jeg tok farvel med familien i hytta på Tyinkrysset, de ville visst ha litt ferie også (?), og kjørte langs Tyinvatnet mot Mannsberg. Det var en nydelig morgen og tåken lettet litt slik at jeg fikk et glimt av Uranostind bak Tyinstølen.
Når familien "svikter" er det heldigvis forsterkninger på vei :) Thomas og Zappa kom oppover fredag kveld med skifer og fliser i tilhengeren. Vi lesset av hengeren lørdag morgen og tok turen til Byggmakker for å hente ovnen og peisinnsatsen. Ovnen klarte vi å bære inn i hytta, men peisinnsatsen veide godt over 100 kg. Heldigvis var familien ikke langt unna og Beate og Ørjan tok i et tak sammen med meg og Thomas. Ikke lett å få alle 4 + peisinnsatsen trykket gjennom smale døråpninger samtidig, men det gikk på et vis.
Vi kom et stykke på vei med monteringen, men måtte gi opp av mangel på verktøy og kompetanse. Spørs om vi kan tilegne oss nødvendig kunnskap eller vi må få inn fagkyndige....
Uansett så passet ovnen kjempefint på plassen sin og peisinnsatsen var helt perfekt for den kommende tørrmuromrammingen i lokal Mannsbergskifer.
Thomas skulle hjelpe meg med å få pipa til hytta ferdig, men heller ikke her kom vi ikke helt i mål. Vi fikk murt pipa til ønsket høyde, men hadde ikke godt nok blad i vinkelkutter til å kutte til å pipeforingen i rett høyde. Derfor måtte både toppbeslag og pipehatt vente. Men vi fikk lagt i armeringsjern og støpt i hullene i pipa samt slemmet denne et strøk.
I tilegg til diverse mindre arbeid ble også gulvet på soverommet lakket tre strøk og de gjenstående to dørene nede ble montert.

1 kommentar:

  1. hei Vibeke! Flotte og nyttige bilder :) Har lurt litt på det med trappa. Vår ligger enda plastpakket. Alt ser veldig bra ut! Fin peisinnsats også! Nå er du vel straks ferdig ser det ut til. Bare kjøkken nå så kan det bli lange fine helger med skiturer i vinter.

    Vi driver og trommer sammen folk for å hjelpe til med beising i slutten av august og så blir det vel jobbehelger utover høsten. August går med til 50-årsdager og et bryllup.

    SvarSlett