søndag 3. mai 2009

Våren er på vei til fjells

Vi hadde egentlig ingen planer om å dra til fjells denne 1.mai-helgen, men etter å ha sjekket web-kamera i nærområdet på fjellet så vi at våren var på vei. Vi så at nå smeltet snøen og fant ut at kanskje var det på tide å få frem de materialene som fortsatt lå ute under presenning, før de ble liggende i en vanndam.

Vi reiste opp lørdag morgen og selv om det en nesten full sommer hjemme med grønne bjerk og rododendron som blomstrer i alle farger, var det ikke så veldig vårlig på fjellet med 5 grader, regn og litt vind.
Til vår store overraskelse hadde noen brøytet veien helt opp til hytta vår. Selv om mye snø hadde smeltet var det fortsatt imponerende store brøytekanter i dumpen på den lille veistubben vår opp til hytta.
Foran hytta var mye av snøen smeltet bort, siden solen tar godt der. Det sirklet og rant smeltevann fra snøen i strie strømmer rundt hytta og de nederste buntene med panel var blitt våte. Det er uansett ikke noen problem siden vi har rikelig med panel likevel :)

Lørdagen gikk med til å flytte materialer, rydde, snekre panel i taket på soverommet vårt og gangen samt ta trerens på panel i stuen. Om kvelden var det kos foran gassovnen med film på MACen.
Søndag fortsatte Thomas med panel i entreen og jeg startet med luting av tak. Hadde egentlig planlagt å benytte Trelut naturell, men når jeg ser hvor fort treverket gulner valgte jeg å blande det med Treblek. Les mer på sidene til Norsk trepleie. Det var mye lettere å ta på enn jeg hadde trodd. Ikke ble det noe drypp eller gris heller med lutkosen. Jeg ble derfor ferdig både med taket i soverommet, gangen og stue/kjøkken. Resultatet ble veldig bra :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar