mandag 3. september 2012

Sommeren er over

Sommeren er over på fjellet og høsten har så vidt meldt sin ankomst. Jeg er veldig fornøyd med sommeren både når det gjelder turer og hyttejobbing. Vi fikk egentlig gjort det vi hadde tenkt. Thomas har snekret et flott solid utebord. Vi har fått listet ferdig på hemsen og vi har bygget en liten bod der av restene med villmarkspanel. I tillegg har vi tatt hull i taket og ført luftingen fra forbreningstoalettet over tak. Egentlig er hytta nå helt ferdig. Det eneste som ikke er helt i boks er peisen i stua. Den jobber jeg litt meg hver gang vi er der og det går fremover :-)
  
Vi hadde oss en tur til fjells i helga , jeg, Thomas, muttern og Zappa. Det var ganske bra vær og lørdag gikk vi tur opp på Bøttejuvet.
 
 En flott tur med nydelig utsikt.
 
Ikke minst er det imponerende å se de 1300 loddrette meterne ned til Øvre Årdal fra kanten på stupet.
Etterpå kjørte vi fra Seimsdalen til Ofredal. Her er veien inn en attraksjon i seg selv. Tunnelen her er   regnet som verdens bratteste.  Den kan vel kalles en ingeniørtabbe. Tunnelen ble sprengt halvveis med feil stigning og dette førte til at siste halvdelen måtte lages svært bratt. En bratt bakke på hele 15,5 % stigning måtte til for å komme ut på riktig plass og treffe innslaget i andre enden. Dette er behørlig dokumentert av Linda Eide i Norsk attraksjon: http://www.nrk.no/programmer/tv/norsk_attraksjon/1.3240473
 
I  Indre Ofredal ligger den første vanndrevene industribedrifta i Årdal. Stedet ble kalt «Ne før sjøen», og fungerte på 1800-talet som sag, mølle, butikk, poståpneri og skole- og forsamlingshus. Det var også her den første telefonen i bygden ble plassert. «Ne før sjøen» er et vakkert sted selv om det var ganske dødt når vi var der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar