mandag 28. mai 2012

Drømmepinse :-)

Siste helgen i mai 2012 var sommeren kommet til Bergen. De fleste naboer og venner koste seg ved sjøen og i båt og kunne ikke helt skjønne hvorfor vi ønsket å sette kursen til fjells. Kanskje ikke de har opplevd hvor utrolig herlig det kan være på gå på ski i fjellet i bikini :-)

Her er jeg foran Autebotentindane, med solbriller, ski, høy solfaktor og elles det meste av klærne i sekken :-)

 

Vi drog til hytta på fredag kveld. Det var smeltet mye snø rundt hytta, men det var fortsatt en stor snøfonn som hindret at vi kunne kjøre helt opp.  Der er nok snø til å gå på ski særlig på Sltterustsiden, men i denne varmen så varer nok ikke det lenge.

 

Tindvegen til Turtagrø var åpen og lørdag morgen satte vi kursen for å gå skitur i Hurrungane. Nærmere bestemt så gikk vi mot Autebotntindane. Bente, en sprek turvenninne som selv har hytte på Filefjell, slo følge med oss på turen.
Selv om ingen av oss kom til toppen, så ble det en fantastisk tur.
Flere bilder fra turen finner du på turbloggen min her:
http://turminner.blogspot.com/2012/05/skitur-mot-autabotntindane.html


Når vi kom tilbake til hytta om kvelden var det sommerstemning og 20 grader i skyggen. Vi hadde heldigvis ikke vært gniten med faktor og solkrem og hadde brukt faktor 50 på de mest utsatte steder. Litt sol og grilling terassen gikk dermed også greit.

 

Søndag pakket vi i bilen, låste av hytta og drog igjen over Tindevegen. Lørdagens tur hadde virkelig gitt mersmak :-)
Bildene over er tatt fra Tindevegen og det første viser utsikt mot Skagastølstindane og Dyrhaugtindane og  et neste mot Lauvnostind og Soleibotentindane,
Vi bestemte oss først nå vi var fremme ved Turtagrø til å gå via Ringsboten til Lauvnostind (1950) moh.

  

Denne tur var om mulig enda finere enn den dagen før. Det var litt kaldere og trekk i luften, så det ble kun en kort periode med soling i shorts og bikini.
Her er bilde av utsikt inn mot Ringsboten - Dyrhaugryggen til venstre, Midtre Ringstind til høyre og Lauvnostind til høyre.
Neste bildet viser Thomas på toppen av Lauvnostind 1950 meter over havet. Jeg slet med høydeskrekk og stoppet litt lenger nede med Zappa.
Flere bilder fra turen finner du på turbloggen min her:  http://turminner.blogspot.com/2012/05/skitur-til-lauvnostinden-1950moh.html

Det var kveld når vi returnerte til bilen og satte kurs mot Bergen. Selv om det var pinse og langhelg er det greit med en dag hjemme i hagen også :-)

1 kommentar:

  1. Ser herlig ut, men (heldigvis) virker vinteren nå veldig fjern på vår kant av landet. Artig å se hvor forskjellig hytte-pinse man kan ha i dette flotte landet! Vi bada og overnattet ute i rene julivarmen på hytta i pinsen.
    Snart blir det vår og sommer på fjellet hos dere også tenker jeg.

    Hilsen Gry K

    SvarSlett