tirsdag 11. mai 2010

Fortsatt fine skiforhold :-)

Det ble en tur til hytta sist helg for å nyte den sterke maisolen i snøen. Som vanlig var det start fra Bergen like etter jobb. Etter et handledstopp på Voss kom vi til fjells på helt bar asfalt mens solen ennå kunne nytes i hytteveggen :-)

Selv om der var tegn som viste at våren nå var i anmars også her 1100 meter over havet, kunne vi fortsatt spenne på oss skiene i hytteveggen og legge ut på tur. Føret var perfelt, hardt og slett på morningen og med noen centimeter med tint styresnø utpå dagen når vi startet nedkjøringene. Zappa var superfornøyd med at det var så hardt at han ikke seg ned i snøen og i tilegg ikke trengte potesokker :-)
Vi gikk den vanlige ruten via Sletterustvatnet for å kikke bort på de imponerende Hurrungane - et alltid like vakkert syn....
Så fortsatte vi mot øst og gikk litt ned mot Filefjell, før vil retlurnerte via Turistsforeningens hytte, Slettingsbu. Det ble ca 2,5 mil på ski lørdagen og det var ikke fritt for at vi ble litt stiv og rød i maska på tross av iherdig smøring av planeten.
Det ble en liten tur på søndagen også før vi satte kursen hjemover. Bilturen hjem var er også en fryd for øye langs en smaragdgrønn Sognefjord, med snø på fjelltoppene og nyutsprungen irrgrønn bjørk langs veien :-)

1 kommentar:

  1. Så flott å oppleve de store kontrastene mellom fjell og bygd/by! Fine bilder!

    Her krysser vi fingrene for at det ikke lenger er skiføre slik at vi kan kjøre helt frem med bil til helga....

    Ha en fin langhelg!

    Mvh Gry K

    SvarSlett