søndag 14. februar 2010

"Påstestemning" i februar :-)

Selv om det er fint skiføre hjemme er det noe helt annet å komme opp i høyfjellet, nærmere solen og med masse pudder :-)
Vi kom opp fredag kveld og det var - 10 og vindstille ute og ca - 3 inne i stuen. Når er dagene lenger og solen skinner flere timer både inn hyttevinduene og på solarventi-panelet på hytteveggen. Dette gjør nok at både solen og luften som solarventi-viften blåser inn i hytta, er med på å heve innetemperaturen noe. I tillegg har jeg på varmekablene på badet litt siden det der står vann i avløpsrørene grunnet frossent avløp.

Det er flere som spør om erfarigene med Solarventi-panelet. Er nok litt vanskelig å vite hvor mye varme det gir, men det blåser i allefall inn luft som kjennes varm om man holder hånden foran inntaket og den hjelper nok helt klart til å holde hytta tørrere. Jeg er kjempefornøyd :-)

Lørdag startet vi tidlig med skitur mot nord og over Mannsbergvatnet. På nordsiden av vannet går grensen mot Utladalen landskapsvernområde og bak der igjen starter Jotunheimen nasjonalpark. Her er det altså villmark milevis innover. Været var perfekt med ca -10, vindstille og silkeføre :-)

Vi så faktisk hele to andre mennesker på turen vår. Ellers var det bare hvite vidder, skispor, dyrespor og spor etter en snøscoter. Det er utrolig fint å gå noen timer på skitur, men slettes ikke verst å skli hjem til hytta helller.

Søndagen var vi tidlig oppe og tok turen mot syd allerede før kl. 10.. Zappa var ivrig som alltid og elsker å rulle rundt i pudderet og begrave hele hodet i snøen. Det ble litt mye løs og myk puddersnø for Zappa. Han burde nok også hatt ski eller truger (?) for han sank en del steder ganske langt ned i snøen. Heldigvis hadde noen gått der vi hadde tenkt oss dagen før, slik at det ble litt lettere for han å gå oppå snøen i sporet.

På Sletterustvatnet hadde vi lunsj i solveggen ved en av de små hyttene til Årdal Jeger og Fiskerforening 1378 meter over havet :-)

Utsikten på turen er ikke bare flate vidder, men også tinder over 2000 moh. Mot nord ser vi mot Hurrungane med de villaste 2000-meterne. Her ligger 24 topper over 2000 meter (med primærfaktor 30m eller mer). Av disse troner Store Skagastølstind høyest med sine 2403 moh.

Jeg må lære med navnet på hver enkel av disse toppene.... Ikke bare er det et fantastisk syn å skue innover mot Jotunheimen, men det var også en fantastisk artig nedkjøring til hyttefeltene på Sletterust og Mannsberg i glitrende puddersnø. Zappa løp nedover så snøspruten sto og var skikkelig sliten når vi var hjemme på hytta igjen.
Så mye jobbing ble det ikke denne helgen, men vi fikk gjort klar "ring hytta varm" så neste gang er det nok litt bedre temperatur når vi kommer opp. Og så kan vi jo sende en sms å høre hvor kaldt det er inne i stua :-)

4 kommentarer:

 1. Så fantastiske bilder - dette ser veldig fristende ut! Kos dere masse på en hytte som er blitt så flott, og takk for masse fin info.

  SvarSlett
 2. Så fine bilder, ser jo bare kjempedeilig ut der da! Kjempefin beliggenhet på fjellet. Kos dere masse på hytta og på tur.

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 3. Hei
  Så artigt å sjå bildene fra "mitt" fjell og hytteparadis!Vi har hytte på Mansberg sjølv,var der i påsken vi også.Vi er oppvokst i Årdal,men bur no i Naustdal,har alltid vore på ferie på fjellet heime.Før hyttekjøpet i 2008,leigde vi Hydrohytte på Sletterust kvart år!
  Helsing fra Britt Lægreid

  SvarSlett
 4. Hei
  Så artigt å sjå bilder fra "vårt" fjell og hytteparadis!Vi har sjølv hytte på Mansberg,og var der no i påsken.Vi er oppvokst i Årdal,men bur i Naustdal.Kjøpte hytta i 2008,men har i alle år feriert på Hydrohyttene på Sletterust,så vi er godt kjente med fjellet og alle dei nydlige turane du kan ta i dette området.

  Helsing fra Britt Lægreid

  SvarSlett