søndag 15. mars 2009

Hyttehelg med fokus på panel i stuen

Da kom det endelig en helg der værgudne var på vår side. Vi kjørte hjemmefra lørdag morgen og været ble bare bedre og bedre etter hvert som vi nærmet oss hytta. Når vi kom opp var det ikke en sky på himmelen og en akseptabel temperatur på ca - 5. Nydelig skiføre var det også, men det ble med den 10 minuttersturen fra bilen til hytta - denne gangen.

Nå var det panel på veggene i stuen som sto for tur. Vi startet med vanlig liggende panel på kjøkkenveggen siden vi skjønte at den stående villmarkspanelen måtte komme utenpå i hjørnet for at det skulle bli en bra overgang.

Zappa er alltid med og har funnet seg vel tilrette i sin nye hyttehundeseng. Det er mye farlige verktøy i sving og han skjønner at han kun har to valg når vi jobber, enten ligge i ro inne eller gå ut. Han har allerede svidd halen sin på gassovnen en gang.....
Når kvelden kom og det ble mørkt og kaldt ute med - 10 grader, var veggen ferdig :)
Vi overnattet på hemsen i hytta, og med ingen varme på ble det nok også minusgrader inne i hytta i løpet av natten. Vi sov likevel godt og varmt under tepper og dyner.

Søndag morgen var det fortsatt strålende solskinn og ikke et vindpust. Det var skikkelig påskestemning og solen varmet i hytteveggen, men vi hadde ikke mye tid til å nyte været.
Vi måtte fuske det litt til med villmarkspanelet siden vi ikke hadde satt opp spikerslagene helt riktig. Vi fikk først beskrivelse om hvordan villmarkspanel skal settes opp etter at spikerslag, isolasjon og plast var på plass.
Først la vi både underligger og overligger i hjørne og avslutning mot gang. Så kappet vi resten av bordene vi trengte i ønskede lengder og fordelte de utover veggen for å se at det passet sånn omtrentlig. Deretter skrudde vi fast først underliggere og så overliggere. Vi brukte en lekt som vi skrudde på nede ved gulvet for å sette overliggerne oppå. Dette lettet oppsett og gjorde at de ble jevne i kanten nede.

Etter noen timers arbeid var den første veggen ferdig. Kjempefint synes vi :)

Vi brukte så litt tid på ryddig , kosting og klargjøring av neste arbeidsøkt før vi fornøyde satte kursen hjemover. Håper det blir mer jobbing med villmarkspanel om 14 dager :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar