lørdag 14. februar 2009

Tilbake til det enkle hyttelivet

Dagens næringsliv på lørdag kunne fortelle at det ikke er de nyeste, dyreste, mest prangende eller alpinbakkenære hyttene som frister hyttekjøperne. Nå får folkehytta sin renessanse :)
Dette passer bra med det som Familiehytta også har lagt merke til - mange vil nå ha mindre og mer nøkerne hytter.
Jeg merker at jeg liker at trenden snur og at hyttelivet igjen blir for alle. Nå kan man si høyt at man bygger en hytte av moderat størrelse, uten innlagt vann og uten ski-inn-ski-out, uten at folk tror du virkelig er rar.
Sjefsredaktøren i Hytteliv, Turid Røste, skriver i siste nummer av Hytteliv at alt tyder på at stormannsgalskapen i fjellheimen er på hell. Hun skriver videre at vi nå går inn i en tid der vi alle i stor grad må forholde oss til forbruk og miljø. Derfor hevder hun at gjenbruk, miljøvennelige materialer og ivaretakelse av naturen og eiendelene vi har, vil bli viktigere. Jeg tror hun har helt rett :)
Det enkle hyttelivet blir også støttet av forskere som et godt alternativ. I følge en artikkel på Klikk er enkelt friluftsliv er best for helsa. Når friluftslivet er tilrettelagt med luksushytte, får du mindre ut av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar