søndag 8. februar 2009

Panel i stuetaket

Fredag kveld bestemte vi å ta turen til hytta for å jobbe dersom været ble bra. Thomas måtte først på en joggetur lørdag morgen og vi kom oss ikke avgårde før klokken var nærmere 11. Været ble bedre jo lenger vi kom oppover.
Bilde1: Uranostind og Tyinvannet i vintersol
Ca klokken 15 var vi fremme og parkerte langs riksvei 53.
Bilde2: Fra Risvei 53 Tyin-Årdal ved Mannsberg
Vi tok på ski og gikk ca 10 minutter før vi kunne låse oss inn i hytta. Det ser ut som snøen hovedsakelig legger seg på sidene og bak hytta så det var ikke behov for å spa frem ytterdøren. Inne var det ca - 10 grader før vi fyrte i gang gassovnen
Bilde3: Zappa er først oppe til hytta.
Nå var det panel i stuetaket som stod på programmet. Vi klarte å komme ca halvveis før vi pakket sammen og tok skiene fatt tilbake til bilen i månekinnet. Selv om gradestokken var krøpet over 0 inne i hytta, valgte vi overnatting på hotell i Øvre Årdal.
Bilde4: Halveis med taket og klar for å ta kveld.
Neste dag fikk resten av taket panel og vi var svært fornøyd med vår innsats denne helgen :)
Bilde5: Ferdig panelt stuetak (samt kjøkken og gang)
Neste gang vi tar turen til fjells er planen å starte med villmarkspanel på veggene i stuen. Bli bra å få bort den materialstabelen som tar all plassen i den lille gangen.

3 kommentarer:

 1. Hei igjen :)

  Ser veldig flott ut - imponert over at dere rakk så mye på en litt kort helg. Det gir litt mot til oss som nå har satt av påskeferien + 3 uker sommerferie til å jobbe og håper med det å kunne få en operativ hytte utover høsten. Har dere satt opp reisverket innvendig selv? Har du noen tall på hvor mange timer dere bruker på de ulike tingene? Hadde vært spennende å få litt peil på tidsbruken. Ha en god uke! I morgen kommer takstoler og resten av materialene til hytta vår - redd snekkern må måke hytta innvendig før de kan begynne. Har sikkert kommet 25 cm snø de siste dagene.
  Hilsen Toril

  SvarSlett
 2. Hei
  Har fulgt med bloggen din en stund.
  Flott arbeid med både den og hytta.
  Har satt opp stripemur ifjor høst i
  Vassfaret i Flå.
  Skal gå igang med FH Hemsedal når snøen går.
  Kjempefornøyd med FH og Torbjørn så langt.
  Vi har ikke innlagt vann eller strøm, så
  utfordringene kommer. Har sett på Alde hyttevarmesystem på gass som ser veldig
  interessant ut.
  Lykke til videre!
  Einar Ness
  einness@online.no
  Asker

  SvarSlett
 3. Spennede!
  Lykke til videre til deg også. Fint om du forrteller hvordan det går med prosjektet. Du er tøff som bygger såpass stor hytte uten strøm. Har du sommervei frem til den? Jeg har lurt litt på om vår hytten kan stå kald mellom hvert besøk midt på vinteren for å spare strøm og miljø, men er usikker på om man kan få problemer med fukt og slik. Vet du noe om det? Din må vel stå kald når du ikke er der når du ikke har strøm..
  - Vibeke

  SvarSlett