søndag 1. februar 2009

Elg i solnedgang

En slik hytte som vi nå bygger, langt til fjells og med begrenset med luksus, skal være koselig og sjarmerende med skjel. Vår hytte vil aldri bli noen utstillingshytte der interiørakritekter har plassert alt på "riktig" plass og fått det til å bli fantastisk fint og koselig, men det har kostet en formue. Nei, her skal det inn med arvegods og brukte møbler. Ikke det at det skal være kaos og rot, nei alt skal nok nøye vurderes for å få den rette hyttestemningen. I tillegg bør en slik folkehytte med respekt for seg selv ha en "Elg i solnedgang".
Allerede for mer enn ett år siden, før første spatak var tatt på hyttetomten, hadde jeg på en våre mange løpeturer i skogen lagt ut om dette til mine fantastiske løpevenninner. Dette hadde min gode venn og nabo, Lene, bitt seg særlig godt merke i og bestemte seg for å skaffe til veie "Elgen" til hytta. Selv synest hun det var nokså harry, men ville jeg ha elg - så skulle det bli elg.

Ført så hun for seg at det måtte gå an å finne en brukt variant av bildet, men viste seg være veldig vanskelig. Plan B ble derfor at hun skulle lage en Elg i solnedgang. Så var det til å lete på nettet etter et utgangspunkt. Lene hadde en klar forestilling om hvordan dette bildet skulle bli og håpet elgjakten var bedre på nettet enn i bruktbutikker. Til slutt fant hun et motiv hun likte på en bitte liten nøkkelring fra Norske ting.

Så var det hvordan hun skulle lage bildet. Lene er ikke, slik jeg kjenner henne, damen som driver med håndarbeid og hobbysysler. Nei, der er det mer sykling Bergen-Voss, maraton, havkajakk, vannski, motorsykkel og noen oppkjørsler med beleggningsstein... Hun skal ha vurdert det meste, til og med brodering, men landet til slutt på NABBI-perler. Dette skal hun visst ha angret bittert på mang en gang (13 500 ganger for å være mer presis). Det lille bildet fra nøkkelringen ble blåst opp editert og lastet inn i et program som lager NABBI-perlemønster. Så var det bare å lime på en og en perler i henholdt til diagrammet og fargekodene. Lene har fått hjelp av sin datter, Mina og en tredagers sykemelding for å fullføre prosjektet. Et helt år har arbeidet tatt.

På lørdag fikk derfor jeg og min Thomas overakt den helt fantastiske Elgen i sonedgang. Sannsynligvis den eneste i sitt slag laget av 13 500 NABBI-perler og i følge kunstneren den desidert mest harry Elg i solnedgang som finnes.


I påvente av at hytta blir klar for å ta i mot skogens konge, har den fått hedersplassen på veggen i stua hjemme.

Det fulgte til og med med et reperasjonssett til bildet med bruksanvisning. Her har kunstneren virekelig tenkt på alt :) TUSEN TAKK LENE!
PS! Kunstneren tar desverre ikke opp bestillinger på flere bilder...

3 kommentarer:

 1. Fantastisk!!

  Du verden, du må ha gode venninner :) For et sinnsykt prosjekt. Enig med deg, en elg i solnedgang er et must!

  Toril

  SvarSlett
 2. Wow! Lene fortalte om dette på vår jentetur til Hemsedal - men vi trodde hun hadde klikket hele gjengen!!! For en gave! og for et prosjekt!!!! At Lene skulle finne på noe slikt var ikke det som var mest innlysende :-)

  Gratulerer med flott hytteprosjekt, forresten!

  SvarSlett
 3. Heisan en hilsen fra Tromsø.Skal nå i sommer gå igang med min hyttedrøm, og syns du hadde en inspirerende og utrolig informativ blogg.Vi er lik i smak og verdier i hva som er hytte............ønsker deg all lykkefølelse på hytta di......
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett