søndag 9. november 2008

Jobbing og første overnatting i hytta

Da var det tid for å tilbringe nok en helg med jobbing på hytta. Det er faktisk en måned siden vi var der sist, så det var nok på tide. Værmeldingene var ikke de aller verste, så lørdag morgen satte vi kursen nordøstover. Det var en del snø, men Landroveren klarte likevel å klatre seg opp de siste 250 meterne med ubrøytet vei opp til hytta. Ute var det – 3 grader og det var det nok inne i hytta også. Første post på programmet var å få fyr på den veldig kjekke og praktiske gassovnen. Så var det å sjekke strømmen.

Årdal Energi hadde vært å koblet bort byggestrømskapet vårt og fått strømmen inn i hytta. Alt så bra ut og vi prøvde med å sette på alt vi fant av sikringer og brytere, men fant ingen strøm. Uten håp om å få fikset dette på en lørdag formiddag, startet vi med å planlegge hva vi kunne gjøre uten strøm – og det var ikke så mye. Vi ringte til Årdal Energi og de viste seg å være utrolig serviceinnstilte. ”Vi sende opp ein bil med ein gong”, sa han vi snakke med. Ikke mer enn ca 20 minutter etterpå, kom en montør og sjekket opp i anlegget. Det viste seg at elektrikeren ikke hadde satt i sikringer i skapet på utsiden av veggen. Selv om dett ikke var Årdal Energi sin jobb, så fikset han det for oss likevel. Super service ☺

Vi var litt uenige på om vi skulle forsøke å overnatte i hytta, eller kjøre å ta inn på et hotell eller pensjonat. Først måtte vi se om det ble varmt nok til overnatting og så om vi fikk fikset toalettmuligheter. Mens Thomas fortsatte med skillevegg til vår potensielle soverom på hemsen, satte jeg derfor i gang med å pakke opp forbrenningstoalettet vårt - Incinolet. Etter hva vi har hørt kan dette benyttes i byggeperioden bare med et fleksibelt rør som lufting ut vinduet eller en ventil. Ventilene var ikke kommet på badet, så det ble ut vinduet. Så var det bare å sette i støpselet, legge i pose, gjøre det man trengte og så trykke på knappen. Incinoletten startet med en summende viftelyd og etter en stud kom det litt brent-lukt fra luftingen. Det ble litt kaldt med åpent vindu så der måtte vi improvisere med litt isolasjon. Men det virket i alle fall helt etter planen ☺

Det ene soverommet på hemsen ble nesten ferdig til natten og det gikk fint å sove der selv om vi ikke kunne ha gassovnen på om natten. Zappa sov også greit i buret sitt nede, men jeg tror han må få en egen hundehytteseng til neste tur.


Søndag var det tidlig opp og frokost i vårt kanskje litt rotete kjøkken (med fri utsikt til badet).

Vi fikk satt på resten av sponplatene på veggene på hemsen. Så da gjenstår det kun listing og overflatebehandling av vegger gulv og tak der oppe. Ja, og så skillevegg og dør til det andre soverommet på hemsen, men det venter vi med siden det er greit å kunne la laaange lister ligge der uten forstyrrende vegger.

1 kommentar:

  1. Kjempeartig å følge med - særlig for en som akkurat er i ferd med å sluttføre arbeidet på sitt egent prosjekt. Vi startet med tomtekjøp i juni i fjor, brukte fjoråret på å rydde tomt og bygge uthus (som har vært brukt til kjøkken og dels til overnattingssted under byggingen). Mottok Saltdalsytta vår i begynnelsen av mai i år og er nå strengt tatt på plass med alt som skal til for å få ferdigattest. (Mangler bare litt malearbeid som skal tas utover vinteren - men det har jo ikke noe med attesten å gjøre). Har vært så oppslukti hytteprosjekt det siste halvannet året at det blir nærmest en sorg i det å bli ferdig - og måtte lære seg å bruke hytta til rekreasjon og ikke bare jobbing :-)

    SvarSlett