mandag 29. september 2008

Høstfarger og forsmak på vinter

Siden sist vi var på hytta hadde elektriker vært der og lagt rør til strøm og varmekabler. Nå var det klar for en ny økt med egeninnsats.
Vi reiste opp på fjellet fredag kveld 26.september, til en hytte vi hadde leid for en langhelg. Lørdag var vi tidlig oppe og satte kursen til Byggmakker i Øvre Årdal for å kjøpe det vi trengte til denne økten med hyttejobbing. Det var nydelige høstfarger nedover Tyedalen, tørt og fin temperatur på ca 6 grader.

Vi kjøpte ”gugge” til støping av gulv og ellers det vi mente vi trengte til denne jobben. Så var det rett på hytta for å jobbe (se eget innlegg om støping/avretting av gulv - kommer snart). Vi startet med entreen og det gikk fint. Så monterte vi ventiler i stuen, sprøytet byggeskum rundet vinduer og dører og fortsatte med å legge plast i taket i stuen. Byggeskummet ble det litt gris med, men vi fikk teken på det etter hvert. Plasten gikk greit å feste med en kraftig stiftemaskin og tape.
Etter en lang jobbeøkt er det greit å ha en varm leiehytte og dusj bare en km unna ☺

Søndag morgen våknet vi av at vinden ulte rundt hytten og det hadde snødd. Vi fikk en skikkelig forsmak på vinteren. Det blåste kraftig, og på hytta hadde det føyket inn snø ved vinduet på hemsen. Vi fikk kostet bort snøen, tørket opp og tettet rundt vinduet med byggeskum.

Så var det en ny økt med blanding av ”gugge” og tømming på badegulvet. Gikk greit det også og vi er veldig glad vi tok entreen dagen før, slik at vi kunne stå inne og blande greiene. Vinden øket i styrke utover formiddagen, men det var fint å se på været innenfra hytta. Heldigvis hadde vi også gått til anskaffelse av en gassovn. Den varmet utrolig bra og var helt genial ☺

Vinden stilnet litt mot ettermiddagen og vi kunne gå ut for å fjerne presenningen over materialstablene som fortsatt sto ute. Vi bar inn på hemsen en del av panelen og noen lister, men resten må fortsatt ligge ute ellers er det ikke plass til på jobbe inne i hytta... Så ble plast lagt i hele taket på hemsen.

Mandag hadde vi tatt oss fri fra jobb for å få en ekstra jobbedag på hytta. Nå var det paneling av tak på hems som sto på programmet. Vi har kjøpt spikerspistoler, en stor og en liten, den lille skal man vel bruke til panel. Ingen av oss har verken brukt spikerpistol eller panelt tidligere, men jeg hadde skrevet ut noen veiledninger fra nettet som sikkert loste oss gjennom denne jobben også (slik er det er med det meste av det vi gjør her i hytta ☺)
Vi fikk nesten på plass alt panelet i taket på hemsen, før det var tid for å dra hjem til regnværet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar