søndag 17. august 2008

Isolering og tregulv på hems

Isolasjonen til hytten ble levert på torsdag og lørdag morgen satte vi kursen nordøstover for å starte på arbeidet innvendig i hytten.

Det er ikke lett å vite hvor man skal begynne for to som til daglig sitter å trykker på et tastatur. Vi startet derfor med et stopp hos Byggmakker i Øvre Årdal for å kjøpe det vi mente vi måtte trenge av verktøy og ting og tang.

Det lå et "berg" av isolasjon utenfor hytten. Det virket som om det var nok til å fylle hele hytten innvendig. Vi måtte bare ta inn litt og litt og så få det inn i veggene. I stuen måtte vi først sette opp spikerslag for stående villmarkspanel før isolasjonen kunne dyttes inn.

Det ble raskt klart at det var lurt med gulv på hemsen. Vi startet derfor å montere dette og klare på få på plass halvparten :)

Det blir fort trangt innvendig når mye av materialene og isolasjonen må ligge inne, men det går om man bare lager noen korridorer innimellom....

Helgen ble også benyttet til å beise noen fargeprøver på kledningsbord. På bildet er Jotun Trebit Oljebeis: Stålgrå, Naturlig eldet, Fjellgrå og Metallgrå. Mulig vi ender opp med Naturlig eldet, de andre er enten for lys, for "lilla" eller for "blå".

Søndag ettermiddag satte vi kursen hjem fornøyd, litt slitne og med en laaang liste over hva vi skal fikse, kjøpe, ordne og gjøre neste gang vi skal opp på hytta.

I uke 36 kommer elektriker og da må alle yttervegger være ferdig isolert :)
I tillegg bør vi nok beise, nå når vi har droppet å ha ubehandlet kledning.

1 kommentar:

  1. Ser vanvittig bra ut Vibeke. Gleder meg til å se den IRL.

    Kanskje jeg må ta i et tak nå på slutten for å få lov til å låne den :)

    SvarSlett