torsdag 24. juli 2008

Ferdig støpt plate

Platen ble støpt i går, en dag før skjema. Vi fikk det plutselig veldig fort travelt når han som skulle levere betong til oss tirsdag fortalte oss at de kun kunne levere våre 9 kubbikk med betong onsdag ettermiddag. Så da var det bare å stå på fra tidlig morgen til sen kveld. Vi måtte legge alle L-elementene, så rør til avløp, vask og urinova, så rør til strømkabel og jording, så første lag med 10 cm isopor, så plast, så jern rundt kanten, så nytt lag med 10 cm isopor, så 6 cm isopor, så noen lange greier og til slutt armeringsmatter.

Når vi var kommet til isolasjonslagene på onsdag ca kl. 11, kom han med betongen oppom tomten og lurte på om vi kunne ta imot betongene litt før. Vi så på klokken og fjernet alt av matpauser og pust i bakken, og mente da vi kunne klare det kl.14.

Så kl. 13.30 kom det rullende 3 betongbiler og vi fikk litt panikk. Heldigvis var det kjekke karer som kom. De hadde gjort dette før, som hjelpe oss og ga oss masse gode råd, så kl 16 var vi ferdig..... Kjempedeilig

Betongfolkene ga oss råd om å lage en ”disser” for å få betongen jevnt utover. En ”disser” er en stokk på 2 meter påsatt en stokk som skaft i 45 grader midt på. To mindre stoker settes i mellom stokken og skaftet for å stive av skaftet. Da det bare å ”disse” betongen lett på plass.

Vi hadde blitt anbefalt å legge litt vann oppå platen og så få en tynn plastfolie til å klebe seg til den for å hindre at den sprekker. Dette gjorde vi flere forsøk på, men måtte gi opp siden vinden tok tak i plastfolien og blåste den av. Vi la i stedet over en stor presenning på 8X12 meter som vi festet godt på alle sider.

Alt i alt har jobben gått kjempefint. Været har vært fint hele tiden med perioder med sol, ingen regn og litt vind som holder myggen unna. Alle vi har hatt kontakt med av leverandører og konsulenter har vært veldig hjelpsomme og gitt kjempegod servise.

Om du skal støpe plate selv med L-elemeter er her en listen med uunnværlige verktøy:

• Vannvater
• Vinkelsliper (og mann som er god på slikt med hørselvern og vernebrille)
• Håndverkerbukse med puter på knea
• Kniv (plaster bør en ha, om ikke en sverger til dopapir og racingtape)
• Sag
• ”Disser”
• Pumpebil (for betong) med erfaren sjåfør

Total tidsbruk for to normale mennesker– ca 3,5 dager ☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar