søndag 29. juni 2008

Valg av hyttetoalett

Når ikke det er mulig å ha vanlig vannklosett i hytta, må man vurdere de ulike alternativene på markedet. Biologisk snurredo vet jeg fungerer bra, men det krever at man kan plassere kammer under hytta. Det ble tidlig klart at dette ville bli vanskelig i vårt prosjekt. Forbrenningstoalett utmerket seg raskt som er godt alternativ, noe som også ble bekreftet i en hyttetoalettundersøkelse fra 2004.

Jeg har sett på et to alternativer, Cindarella og Incinolet. Etter å ha sjekket litt falt valget først på norske Cindarella, men etter hvert fikk vi høre at Incinolett var mer driftsstabilt. I tillegg synes vi det var unødvendig å bruke strøm ved hvert toalettbesøk. Urin er jo en ren væske når det kommer ut, og vi mente det her kunne være mye strøm å spare på alternativ løsning for urin. Når så løsningen med kombinasjon mellom Incinolet og urinova kom, ble dette raskt favoritten.

Nå er dette bestilt fra vår lokale rørlegger. Urin vil bli ført ut til et minirenseanlegg som ligger delvis oppå bakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar